Συστατικά
- 350 γρ. χοιρινός κιμάς
- 230 γρ. φρέσκο ή μαγειρεμένo ζαμπόν, ψilοκομμέno
- ⅔ κούπας βρώμη γρήγου μαγέματος
- 1 μεγάλ ο αυγό, χτυπημένο
- ½ κούπα πλήρες γάλα
- ⅓ κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σύπας alεύρι gia όλες thiς τις χρήσεις
- 1 choutalά κι του γλυκού ξηρή μουστάρδα
- ⅔ κούπας χυμό φρούτων (portoκαλιού, ανανά, ή rodάκινου)
- 2 koutalije της ξύδι μηλίτη
- 2 koutalie της ξύδι μλίτη
- ⅓ κούπα siropi σκούρου καλαμποκιού
- 6 ολόκληρα garίφαλα
Εκτέλεση h2>
- Pripremite temperaturu do 150°C.
- Se y ένα μεσαίο μpol, ανακατεύousme τον ciμά, το ζαμπόν, τη βρώμ η, το αυγό και το γάλα μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Πλάθετε το μείγμα σε μπάλες περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού και βάζετε σε μονή στρώση σε ένα μ αντεμένιο τηγάνι 30.48εκ.. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Στραγγίστε προσεκτικά τυχόν λίπος στο τηγάνι.
- Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου διαλυθούν η καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και η μουστάρδα και η σάλτσα γίνει ελαφρώς παχύρευστη. Ριχνουμε τη σλτσα πάνω από τα χοιρινά κεφτεδάκια και ψνουμε για άλλα 20 minuta, ανακατεύοντας μ ία με δύο φορές.