Τάρτα με φράουλες

Οι κατσαρόλες από χυτοσίδηρο είναι εξαιρετικές για χρήση όταν ψήνετε πίτες. Η μεταφορά θερμότητας και ακόμη και η θέρμανση του χυτοσιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε ψηλές πίτες με όμορφες κρούστες. Αυτή η συνταγή έρχεται σε εμάς από τη φίλη μας Melissa Martin του Mosquito Supper Club.

Level

Μεσαίου

Prep time

1 ώρα

Cook time

1 ώρα

Serves

6-8

Cook it with our

Μαντεμένιο Τηγάνι με δύο χερούλια

Υλικά

  • 1 σπιτική κρούστα πίτας
  • Φράουλες 4 κιλών, κομμένες σε τετράγωνα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές άμυλο ταπιόκας ή άμυλο αραβοσίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα

Εκτέλεση

  1. Πετάξτε τα μούρα με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και αφήστε τα να καθίσουν για 45 λεπτά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.
  3. Στραγγίξτε καλά τις φράουλες (μπορείτε να διατηρήσετε το υγρό για ένα δροσιστικό ποτό!). Πετάξτε τα μούρα με χυμό λεμονιού, άμυλο αραβοσίτου και βανίλια.
  4. Αφαιρέστε την κρούστα πίτας από το ψυγείο και ξεδιπλώστε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης μέχρι να έχει πάχος περίπου ⅛ ίντσας. Διπλώστε το στα τρίτα. Ξεδιπλώστε στο τηγάνι. Κόψτε τις άκρες για να κρεμάσετε περίπου
  5. 1 ίντσα πάνω από το χείλος. Τοποθετήστε το πίσω στο ψυγείο ενώ ανοίγετε το μικρό κομμάτι ζύμης.
  6. Τυλίξτε το μικρό κομμάτι ζύμης σε επιμήκη μορφή και κόψτε το σε πέντε ή έξι λωρίδες 1-1 ίντσας.
  7. Τοποθετήστε τις φράουλες σε κρύα κρούστα και πλέξτε την κορυφή με την περίσσεια ζύμης.
  8. Ανακατέψτε τον κρόκο και την κρέμα με ένα πιρούνι και βουρτσίστε τη ζύμη της πίτας.
  9. Τοποθετήστε τηγάνι σε ένα ταψί. Ψήνουμε για μία ώρα στο κάτω ράφι, ή έως ότου η κρούστα είναι χρυσή καστανή και το κέντρο της γέμισης είναι αφρώδες και παχύ. Ψύξτε σε μια σχάρα ή στο Enamel Trivet τουλάχιστον δύο ώρες πριν τεμαχίσετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...