Κολοκυθόπιτα

Περάστε το μπαχαρικό κολοκύθας και αφήστε αυτή την γευστική κρούστα δύο συστατικών να κάνει όλη τη δουλειά. Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτήν την απλή πίτα είναι μερικά πικάντικα, τραγανά, μαγειρεμένα μπισκότα με τζίντζερ και κάποιο λιωμένο βούτυρο! Δεν απαιτείται κύλιση, μεταφορά ή πτύχωση. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μεντζίνια ή δεν σας αρέσει το τζίντζερ, αναζητήστε μερικά κράκερ κανέλας.

Level

Αρχάριος

Prep time

5 λεπτά

Cook time

40 λεπτά

Serves

8

Cook it with our

Πήλινα

Υλικά

  • 1 ¾ έως 2 φλιτζάνια ψίχουλα με τζίντζερ (περίπου 40-50 μικρά μπισκότα)
  • 6 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό, χωρισμένο
  • ¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γλυκό, συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κουταλάκι των 15 ουγγιών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • τυπημένη κρέμα και ξηροί καρποί για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ.
  2. Ανακατέψτε τα μπισκότα και το βούτυρο μαζί στην πλάκα πίτας και πιέστε για να σχηματίσουν κρούστα.
  3. Ψήνουμε την κρούστα για 10 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, κτυπήστε το ασπράδι αυγού μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές. Αφήνω στην άκρη.
  5. Χτυπάμε την κολοκύθα, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι, τη βανίλια και τον κρόκο του αυγού μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια διπλώνουμε σε ασπράδια.
  6. Ρίξτε το μείγμα κολοκύθας σε κέλυφος πίτας και επιστρέψτε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  7. Ψύξτε εντελώς πριν το σερβίρετε, τουλάχιστον 2 ώρες. Κορυφή με σαντιγύ και ξηρούς καρπούς.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...