Ζύμη για κλασική pizza

Γαρνίρετε αυτήν την κλασική ζύμη πίτσας με τα αγαπημένα σας υλικά και ψήστε τη σε μαντεμένιο σκεύος για τέλεια κρούστα!

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

45 λεπτά

Εκτέλεση

8-10 λεπτά

Μερίδες

10-12

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Baking Pan

Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι ψωμιού, χωρισμένο
1 πακέτο ξηρή μαγιά, ενεργή
1 κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.γ. μέλι
1 ¼ φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ½ φλιτζάνι αλεύρι με μαγιά και αλάτι. Διαλύστε το μέλι σε χλιαρό νερό και προσθέστε το στο μείγμα. Προσθέστε ελαιόλαδο.
Στο μπολ ενός μίξερ, ή χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατέψτε για 3 λεπτά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι (η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης.)
Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε να φουσκώσει για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
“Χτυπήστε” τη ζύμη και χωρίστε στα δύο. Αφήστε να φουσκώσει για 10 επιπλέον λεπτά.“Χτυπήστε” και απλώστε ένα από τα 2 μισά με το χέρι ή τον πλάστη στο μαντεμένιο σκεύος.
Προσθέστε γαρνιτούρα της επιλογής σας και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών για 8-10 λεπτά ή έως ότου η κρούστα ροδίσει. Βάλτε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά πριν το κόψετε ή το σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...