Kλασική Ζύμη Για Pizza

Επιλέξτε τα αγαπημένα σας υλικά, τοποθετήστε τα πάνω από αυτήν την κλασική ζύμη και ψήστε στον φούρνο, χρησιμοποιώντας την μαντεμένια βάση για pizza της lodge! Σε πολύ λίγο θα απολαμβάνετε την τέλεια κρούστα που μόνο ένα μαντεμένιο σκεύος μπορεί να δώσει!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

45 λεπτά

Εκτέλεση

8-10 λεπτά

Μερίδες

10-12

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένια Βάση Για Pizza

Συστατικά

  • 3 αλεύρι ψωμιού, χωρισμένο
  • 1 πακέτο (7γρ. περίπου) ξηρή μαγιά, ενεργή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 ¼ κούπες χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ½ φλιτζάνι αλεύρι με μαγιά και αλάτι. Διαλύστε το μέλι σε χλιαρό νερό και προσθέστε το στο μείγμα. Προσθέστε ελαιόλαδο.
  2. Στο μπολ ενός μίξερ, ή χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατέψτε για 3 λεπτά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι (η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης.)
  3. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
  4. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε να φουσκώσει για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  5. Χτυπήστε τη ζύμη και χωρίστε στα δύο. Αφήστε να φουσκώσει για 10 επιπλέον λεπτά. Χτυπήστε και απλώστε ένα από τα 2 μισά με το χέρι ή τον πλάστη στην μαντεμένια βάση για pizza.
  6. Προσθέστε γαρνιτούρα της επιλογής σας και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά ή έως ότου η κρούστα ροδίσει. Αφήστε την pizza να κρυώσει για 2-3 λεπτά πριν την κόψετε ή την σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...