Ρατατούιγ Με Μήλο & Κολοκύθα

Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο για να σερβίρετε με ένα κοτόπουλο σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Πολλοί σεφ θα σας πουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε ψητά λαχανικά είναι να τα βράσετε για λίγο πριν τα ρίξετε στο φούρνο, αλλά αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Το καπάκι στο Every Day Pan είναι ασφαλές για χρήση σε φούρνο έως 200 βαθμούς και διευκολύνει την γρήγορη παροχή ατμού στα λαχανικά πριν το ψήσιμο, το οποίο έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το βράσιμο.

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

45 λεπτά

Μερίδες

8-10

Συστατικά

  • ½ μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 2-4 μήλα ψησίματος
  • 1 μικρή κολοκύθα (acorn squash)
  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • 4 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι kosher

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
2. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε στρογγυλές φέτες ή μισοφέγγαρα.
3. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε το θυμάρι για 3 λεπτά. Ρίχνετε σε ένα μικρό μπολ με μέλι και τα αφήνετε στην άκρη.
4. Τοποθετήστε τα λαχανικά σφιχτά σε κυκλικό μοτίβο. Προσθέστε υγρό, στη συνέχεια καλύψτε και μεταφέρετε στο φούρνο.
5. Ψήστε με καπάκι για 20 λεπτά.
6. Αφαιρέστε από το φούρνο και γυρίστε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς. Βουρτσίστε τα λαχανικά με το υπόλοιπο βούτυρο θυμαριού-μελιού,ρίξτε αλάτι και επιστρέψτε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, ή έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν και ροδίσουν.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...