Συστατικά
- ½ μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 2-4 μήλα ψησίματος
- 1 μικρή κολοκύθα (acorn squash)
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- 4 κλαδάκια θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλο
- Αλάτι kosher
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
2. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε στρογγυλές φέτες ή μισοφέγγαρα.
3. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε το θυμάρι για 3 λεπτά. Ρίχνετε σε ένα μικρό μπολ με μέλι και τα αφήνετε στην άκρη.
4. Τοποθετήστε τα λαχανικά σφιχτά σε κυκλικό μοτίβο. Προσθέστε υγρό, στη συνέχεια καλύψτε και μεταφέρετε στο φούρνο.
5. Ψήστε με καπάκι για 20 λεπτά.
6. Αφαιρέστε από το φούρνο και γυρίστε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς. Βουρτσίστε τα λαχανικά με το υπόλοιπο βούτυρο θυμαριού-μελιού,ρίξτε αλάτι και επιστρέψτε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, ή έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν και ροδίσουν.