Chili με λαχανικά του χειμώνα

Αυτό το πλούσιο τσίλι είναι γεμάτο με λαχανικά χειμώνα και γεμάτο με γεύση. Για καλύτερα αποτελέσματα, φτιάξτε αυτό το τσίλι τουλάχιστον μία μέρα πριν την κατανάλωση.
Για να αποθηκεύσετε το τσίλι, αφήστε να κρυώσει, καλύψτε και ψύξτε για έως και τρεις ημέρες. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και ελέγξτε το αλατοπίπερο πριν το σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

45 λεπτά

Μερίδες

8

Μαγειρέψτε με

Enameled Dutch Oven

 

Συστατικά

• 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
• 2 μεγάλες κόκκινες, κίτρινες ή / και πορτοκαλιές πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες σε κομμάτια 1 εκ.
• 4 μικρές παστινάκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1 εκ.
• 2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
• 1 μέτρια γλυκοπατάτα ή 1 μικρή σκουός, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια 1 εκ.
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher, συν περισσότερο για γεύση
• 2 κουταλιές της σούπας σκόνη chipotle chili
• 1 κoυταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
• 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
• 1 φλιτζάνι κεχριμπαρένια μπύρα
• 1 ½ φλιτζάνια χυμό λαχανικών
• 1 κονσέρβα ψημένες ντομάτες σε κύβους, χωρίς να τις στραγγίξετε
• 1 κονσέρβα αποξηραμένο καλαμπόκι, πλυμμένο και στραγγισμένο
• 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια, πλυμμένα και στραγγισμένα
•Κομμάτια πορτοκαλιού, sour cream και τσιπς καλαμποκιού, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

 

1. Ζεσταίνετε σταδιακά το λάδι σε μαντεμένιο Dutch Oven σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τις πιπεριές, τις παστινάκες, τα καρότα, τη γλυκοπατάτα και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 8 λεπτά.
2. Προσθέστε το chili, το κύμινο, το κόλιανδρο, την κανέλα και την πάπρικα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 3 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά εάν τα μπαχαρικά αρχίσουν να καίγονται.
3. Προσθέστε την μπύρα και το χυμό λαχανικών. Ανακατέψτε για να φύγει η καστανή επίστρωση από το κάτω μέρος του δοχείου. Αφήστε να βράσει, μειώστε τη φωτιά, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε έως ότου τα λαχανικά είναι σχεδόν μαλακά, περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
4. Ανακατέψτε τις ντομάτες, το αποξηραμένο καλαμπόκι και τα φασόλια. Σιγοβράστε μέχρι να θερμανθεί, περίπου 8 λεπτά.
5. Προσθέστε αλάτι. Σερβίρετε ζεστά με τα πορτοκάλια, τη sour cream και τα τσιπς στο πλάι.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...