Διπλοψημένη πατάτα στη γάστρα

Μεταμορφώστε την κλασική συνταγή διπλοψημένης πατάτας σε ένα πιάτο γάστρας με τυρί-μπέικον. Αυτό το εύκολο πιάτο προσφέρει όλες τις γεύσεις των παραδοσιακών πιάτων διπλοψημένης πατάτας χωρίς την ταλαιπωρία.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

1.5 ώρα

Μερίδες

8-10

Μαγειρέψτε με

Enameled Casserole

Συστατικά

• 12 μεσαίες πατάτες
• ¾ φλιτζάνι sour cream
• ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 1 ½ φλιτζάνι γάλα
• ¾ φλιτζάνι τυρί κρέμα
• 6 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
• 1 αυγό, χτυπημένο
• 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο
• ½ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 1 κιλό μαγειρεμένο μπέικον, ψιλοκομμένο και χωρισμένο
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κφρέσκο ρεμμύδι, χωρισμένο
• ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Preheat oven to 400 degrees Fahrenheit.
  2. With a fork, poke holes in potatoes and then wrap individually in foil and bake until tender, around 1 hour.
  3. After potatoes are tender, remove from foil, cut in half, and scrape the potato out of the skin into a large bowl.
  4. Add sour cream, heavy cream, milk, cream cheese, melted butter, egg, garlic, salt, and pepper to potatoes and stir to combine.
  5. After well combined, add ¼ cup scallions and ½ pound bacon and mix well.
  6. Spread potato mixture evenly into a 3.6 Quart Casserole Dish.
  7. Top with cheddar cheese and remaining bacon.
  8. Bake, rotating once, until top is slightly browned, 20-30 minutes.
  9. After baking, garnish with remaining scallions.

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.
2. Με ένα πιρούνι, ανοίξτε τρύπες στις πατάτες και στη συνέχεια τυλίξτε μεμονωμένα σε αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.
3. Αφού οι πατάτες μαλακώσουν, αφαιρέστε από το αλουμινόχαρτο, κόψτε στη μέση και ξύστε την πατάτα από τη φλούδα σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Προσθέστε τη sour cream, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το τυρί κρέμα, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι στις πατάτες και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
5. Αφού συνδυαστεί καλά, προσθέστε ¼ φλιτζάνι κρεμμύδια και μισό κιλό μπέικον και ανακατέψτε καλά.
6. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα πατάτας στη  3,6 Quart γάστρα.
7. Καλύψτε με τυρί τσένταρ και το υπόλοιπο μπέικον.
8. Ψήστε, περιστρέφοντας μία φορά, έως ότου η κορυφή να ροδίσει ελαφρώς, 20-30 λεπτά.
9. Μετά το ψήσιμο, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...