Λευκό Chili Του Tennessee

Αυτή η απλή συνταγή Λευκού Chili Του Tennessee, με φασόλια και κόλιαντρο ταιριάζει απίστευτα με ζεστό καλαμπόκι, που μόλις έχει βράσει σε μια μαντεμένια κατσαρόλα! Δοκιμάστε την!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5-8 λεπτά

Εκτέλεση

30 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένια Κατσαρόλα

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι canola
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 700-800 γρ. μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κονσέβες (των 425 γρ. η μια) φασόλια Great Northern (χωρίς να τα στραγγίξετε)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο κόλιαντρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • Ζωμό κοτόπουλου (προαιρετικά)
  • Τριμμένο τυρί monterey jack και θρυμματισμένα chips τορτίγιας, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι στην μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ανακατέψτε το κοτόπουλο, τα φασόλια, το κόλιαντρο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι cayenne και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ζωμό κοτόπουλου όπως προτιμάτε.
  3. Σερβίρετε το Λευκό Chili Του Tennessee σε μπολ πασπαλισμένο με τυρί και θρυμματισμένα chips τορτίγιας!

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...