Τρυφερό Κοκκινιστό Κουνέλι με Μπισκότα Cheddar

Το ψήσιμο του κουνελιού σε ένα μαντεμένιο Dutch Oven με χαμηλή φωτιά δίνει στο κρέαςμια τρυφερότητα. Σερβίρετε πάνω από σπιτικά μπισκότα τσένταρ για ένα δείπνο που θα σας βγάλει νοκ-άουτ!

Βαθμός δυσκολίας

Advanced

Προετοιμασία

45 λεπτά

Εκτέλεση

1.5 ώρες

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Dutch Ovens

Συστατικά

Μπισκότα Cheddar

• 6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο (¾ stick), συν 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού για το τηγάνι
• 2 ½ φλιτζάνια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ φλιτζάνι βουτυρόγαλα
• 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar

Κουνέλι

• 1 κουνέλι, κομμένο σε 8 κομμάτια
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• ⅓ φλιτζάνι λάδι canola
• 1 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
• ½ φλιτζάνι σέλινο σε κύβους
• ½ φλιτζάνι καρότο σε κύβους
• 3 ή 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένο
• 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
• 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο ή φύλλα από 2 φρέσκα κλαδάκια
• ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι ή φύλλα από 5 φρέσκα κλαδάκια
• ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Σως

• ¼ φλιτζάνι λάδι canola ή βούτυρο
• ½ φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
• ¼ φλιτζάνι καρότο σε κύβους
• ¼ φλιτζάνι σέλινο σε κύβους
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
• 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο  θυμάρι ή φύλλα από 3 φρέσκα κλαδάκια
• ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο ή φύλλα από 1 φρέσκο ​​κλαδάκι
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Μπισκότα Cheddar

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λαδώστε ένα ταψί ψησίματος με το επιπλέον βούτυρο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα ψησίματος και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε τις 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια και διανείμετε σε όλο το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζύμης ή τις άκρες των δακτύλων σας, προσθέστε το βούτυρο στο αλεύρι έως ότου το μείγμα να έχει την υφή χοντρού καλαμποκάλευρου. Προσθέστε το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε για λίγο, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα ξηρά συστατικά σε μια ζύμη. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε ελαφρά. Η υπερβολική ανάμιξη θα κάνει τα μπισκότα σκληρά.
3. Γυρίστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε τη για λίγο, βάζοντας περισσότερο αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να μην είναι εντελώς κολλώδης. Πατήστε το σε πάχος 38-50 εκ. Κόψτε με ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων 80 εκ. ή το αλευρωμένο χείλος ενός ποτηριού ή οποιοδήποτε σχήμα επιθυμείτε. Μαζέψτε ό,τι απομείνει και φτιάξτε περισσότερα μπισκότα.
4. Τοποθετήστε το πρώτο μπισκότο στο κέντρο του ταψιού. Τοποθετήστε τα άλλα μπισκότα γύρω από το πρώτο, έτσι ώστε οι πλευρές να αγγίζουν. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, 20-25 λεπτά. Αφήστε στην άκρη.
5. Ενώ τα μπισκότα ψήνονται, ξεκινήστε το κουνέλι.

Κουνέλι

1. Τρίψτε τα κομμάτια του κουνελιού με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε σιγά-σιγά το λάδι σε μαντεμένιο Dutch Oven σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην καπνίζει. Προσθέστε το κουνέλι μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές. Μην γεμίζετε το τηγάνι αλλά δουλέψτε σε παρτίδες αν χρειαστεί. Μεταφέρετε το κουνέλι σε ένα πιάτο καθώς ροδίζει.
2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε το κρασί, το ζωμό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τη ρίγανη και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Κλείστε τη φωτιά, προσθέστε το κουνέλι πίσω στο τηγάνι και καλύψτε.
3. Όταν τα μπισκότα βγουν από το φούρνο, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς . Βάλτε το Dutch Oven στο φούρνο. Μετά από 30 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι, περιστρέψτε τα κομμάτια του κουνελιού, ξανακαλύψτε και τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο για άλλα 30-45 λεπτά. Μετά από 1-1½ ώρα, το κουνέλι πρέπει να είναι τρυφερό. Αν δεν είναι, μαγειρέψτε λίγο περισσότερο. Όταν το κουνέλι είναι καλό και τρυφερό, βάλτε τα κομμάτια σε ένα ταψί και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.

Σως

1. Τοποθετήστε το Dutch Oven σε χαμηλή φωτιά.
2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αλλά μην καπνίζει. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μερικές φορές, έως ότου το κρεμμύδι αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά, ξύνοντας το κάτω μέρος της κατσαρόλας, για να φτιάξετε μια παχιά ρουξ. Στον Τζίμι αρέσει να χρησιμοποιεί ένα ξύλινο κουτάλι για αυτό. Συνεχίστε την ανάδευση και το ξύσιμο για μερικά λεπτά και μετά κλείστε τη φωτιά και ρίξτε τα μπαχαρικά.
3. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή στο Dutch Oven. Όταν το μπαιζαρισμένο υγρό αρχίζει να βράζει, μειώστε τη θερμότητα πίσω στο χαμηλό και προσθέστε αργά το ρολό ενώ συνεχώς ανακατεύετε ή χτυπάτε. Όταν όλα έχουν προστεθεί και η σάλτσα είναι ωραία και απαλή, αλατοπιπερώστε. Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσει.
4. Ζεσταίνετε ξανά το κουνέλι και τα μπισκότα στο φούρνο για 10-15 λεπτά (είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό όταν αρχίσετε να φτιάχνετε το roux). Όταν το κουνέλι και τα μπισκότα είναι ωραία και ζεστά, αφαιρέστε από το φούρνο, ανοίξτε τα μπισκότα, τοποθετήστε ένα κομμάτι του κοκκινιστού κουνελιού στην κορυφή, ρίξτε την καυτή σάλτσα πάνω από το κουνέλι και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...