Tacos Ψαριού με Λαχανοσαλάτα Μάνγκο και Αβοκάντο

Τα tacos με ψάρι φτιάχνονται συνήθως με ψάρια που έχουν παναριστεί με μπύρα και έπειτα τηγανιστεί. Αυτή η έκδοση, από το βιβλίο μαγειρικής της Τζένιφερ Τσάντλερ “Simply Suppers”, χρησιμοποιεί μαριναρισμένα ψάρια που στη συνέχεια θωρακίζονται σε τηγάνι.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Carbon Steel Skillet

Συστατικά

Λαχανοσαλάτα με μάνγκο

• 2 φλιτζάνια τριμμένο πράσινο λάχανο
• 1 ½ φλιτζάνια τριμμένο κόκκινο λάχανο
• 1 φλιτζάνι ώριμο μάνγκο σε μικρούς κύβους
• ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι λεπτοκομμένο (περίπου μισό μικρό κρεμμύδι)
• 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα και ψιλοκομμένο jalapeño
• 3 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό lime
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο

Κρέμα αβοκάντο

• 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και χονδροκομμένα
• 2 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό lime
• ¼ φλιτζάνι sour cream
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Tacos Ψαριού

• ¼ φλιτζάνι (συν μια κουταλιά της σούπας) ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό lime
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
• 4 φιλέτα τιλάπια
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 8 μικρές, τορτίγιες, ζεσταμένες

Εκτέλεση

Λαχανοσαλάτα με μάνγκο

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε και τα δύο λάχανα, το μάνγκο, το κρεμμύδι και το jalapeño.
2. Προσθέστε το χυμό λάιμ και το λάδι και ανακατέψτε καλά.
3. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
4. Ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή έως 2 ώρες. Ρίξτε το κόλιαντρο λίγο πριν το σερβίρετε.

Κρέμα αβοκάντο

1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε το αβοκάντο και το χυμό lime μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2. Ανακατέψτε με τη sour cream.
3. Βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε.

Tacos Ψαριού

1. Σε μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά ¼ φλιτζάνι λάδι, το χυμό lime, το σκόρδο και τη σκόνη τσίλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετήστε τα τιλάπια σε ένα ρηχό πιάτο και ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια. Καλύψτε και ψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως 1 ώρα. Αφαιρέστε τα ψάρια από τη μαρινάδα και αποστραγγίστε τυχόν περίσσεια. Αρωματίστε και τις δύο πλευρές του ψαριού με αλάτι και πιπέρι.
2. Σε μια μεγάλη μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να τσιτσιρίζουν σταγόνες νερού που θα ψεκάσετε προσεκτικά στο τηγάνι. Βάλτε τα φιλέτα στη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά, 4-5 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να είναι καλοψημένα, περίπου άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα ψάρια σε ένα πιάτο και σπάστε σε μεγάλα κομμάτια.
3. Συναρμολογήστε τα tacos τοποθετώντας τα ψάρια (περίπου μισό φιλέτο ανά taco) στο κέντρο κάθε τορτίλας. Γαρνίρετε με τις επιθυμητές ποσότητες της λαχανοσαλάτας και της κρέμας. Σερβίρετε ζεστό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...