Tacos Ψαριού Με Λάχανο, Μάνγκο & Αβοκάντο

Τα tacos με ψάρι φτιάχνονται συνήθως με ψάρια που έχουν παναριστεί με μπύρα και έπειτα τηγανιστεί. Αυτή η έκδοση, από το βιβλίο μαγειρικής της Τζένιφερ Τσάντλερ “Simply Suppers”, χρησιμοποιεί μαριναρισμένα ψάρια που στη συνέχεια θωρακίζονται σε τηγάνι.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

Λαχανοσαλάτα Με Μάνγκο

  • 2 κούπες ψιλοκομμένο πράσινο λάχανο
  • 1 ½ κούπες ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
  • 1 κούπα ώριμο μάνγκο σε μικρούς κύβους
  • ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου μισό μικρό κρεμμύδι)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά jalapeño (με τους σπόρους)
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Κρέμα Αβοκάντο

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime
  • ¼ κούπα sour cream
  • αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Tacos Ψαριού

  • ¼ κούπα (+ 1 κουταλιά της σούπας) ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερή σκόνη chili
  • 4 φιλέτα πέρκας (170γρ. περίπου το καθένα)
  • αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 μικρές τορτίγιες, ζεσταμένες

Εκτέλεση

Λαχανοσαλάτα Με Μάνγκο
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το πράσινο & το κόκκινο λάχανο, το μάνγκο, το κρεμμύδι και την πιπεριά jalapeño.
  2. Προσθέστε το χυμό lime και το λάδι και ανακατέψτε καλά.
  3. Αλατοπιπερώστε για την γεύση
  4. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή έως 2 ώρες. Ρίξτε το κόλιαντρο λίγο πριν το σερβίρετε.
Κρέμα Αβοκάντο
  1. Σε ένα μίξερ, χτυπήστε το αβοκάντο και το χυμό lime μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στην συνέχεια ανακατέψτε με τη sour cream.
  3. Βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε.
Tacos Ψαριού
  1. Σε μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ¼ κούπας λάδι, το χυμό lime, το σκόρδο και την καυτερή σκόνη chili μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετήστε τα φιλέτα πέρκας σε ένα ρηχό πιάτο και ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως 1 ώρα. Αφαιρέστε τα ψάρια από τη μαρινάδα και αποστραγγίστε τυχόν περίσσεια. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να κάψει και στη συνέχεια, βάλτε τα φιλέτα στη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά, για 4-5 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν καλά, για ακόμα 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα ψάρια σε ένα πιάτο και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
  3. Συναρμολογήστε τα tacos τοποθετώντας τα ψάρια (περίπου μισό φιλέτο ανά taco) στο κέντρο κάθε τορτίγιας. Γαρνίρετε με λαχανοσαλάτας και κρέμας αβοκάντο & σερβιρετέ το ζεστό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...