Στήθος Κοτόπουλο στο Grill

Τα στήθη κοτόπουλου στη σχάρα είναι κλασική συνταγή που κάθε μάγειρας πρέπει να ξέρει να κάνει. Επειδή είναι τόσο άπαχα, συχνά στεγνώνουν, γίνονται ελαστικά και σκληρά. Ένα απλό brine με αλάτι-ζάχαρη είναι η τέλεια λύση. Το αλάτι μαλακώνει το κρέας διασπώντας σκληρές πρωτεΐνες, και η ζάχαρη προσθέτει γεύση και βοηθά το κρέας να ροδίσει, διασφαλίζοντας ένα ζουμερό, τρυφερό στήθος κοτόπουλου που μπορεί να συνδυαστεί με σχεδόν οτιδήποτε.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

1.5 ώρα

Εκτέλεση

18-20 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Square Cast Iron Grill Pan

Συστατικά

4 φλιτζάνια νερό
2 κ.σ. αλάτι
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
4 στήθη κοτόπουλου
2 κ.σ.ελαιόλαδο
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
2 παγάκια

Εκτέλεση

  1. Διαλύστε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό και τοποθετήστε μέσα το κοτόπουλο για 30-60 λεπτά. (Προσέξτε να μην το μουλιάσετε πολλή ώρα γιατί αυτό μπορεί να κάνει το κρέας πολύ αλμυρό!)
  2. Προθερμάνετε ένα τετράγωνο μαντεμένιο τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Στραγγίστε το κοτόπουλο, στεγνώστε και τρίψτε με ελαιόλαδο, σκόρδο και πιπέρι
  4. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά για να το θωρακίσετε. Προσθέστε παγάκια στο τηγάνι και μετακινήστε το στο φούρνο.  Ψήστε για 18-20 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 75 βαθμούς.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...