Στήθος Κοτόπουλο Στο Grill

Τα στήθη κοτόπουλου στη σχάρα είναι μια κλασική συνταγή που κάθε μάγειρας πρέπει να ξέρει να κάνει. Επειδή είναι τόσο άπαχα, συχνά στεγνώνουν, γίνονται ελαστικά και σκληρά. Ένα απλό brine (άλμη) με αλάτι-ζάχαρη είναι η τέλεια λύση. Το αλάτι μαλακώνει το κρέας διασπώντας σκληρές πρωτεΐνες και η ζάχαρη προσθέτει γεύση και βοηθά το κρέας να ροδίσει, διασφαλίζοντας ένα ζουμερό, τρυφερό στήθος κοτόπουλου που μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

1.5 ώρα

Εκτέλεση

18-20 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 4 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • ¼ κούπα ζάχαρη
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο
  • 2 παγάκια

Εκτέλεση

  1. Διαλύστε το αλάτι και τη ζάχαρη στο νερό και τοποθετήστε μέσα το κοτόπουλο για 30-60 λεπτά. (Προσέξτε να μην το μουλιάσετε πολλή ώρα γιατί αυτό μπορεί να κάνει το κρέας πολύ αλμυρό!)
  2. Προθερμάνετε ένα τετράγωνο μαντεμένιο τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  3. Στραγγίστε το κοτόπουλο, στεγνώστε και τρίψτε με ελαιόλαδο, σκόρδο και πιπέρι.
  4. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά για να το θωρακίσετε. Προσθέστε παγάκια στο τηγάνι και μετακινήστε το στο φούρνο.  Ψήστε για 18-20 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 75 βαθμούς Κελσίου.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...