Τηγανητές Μπάμιες

Αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο είναι κλασικό κομμάτι του νότου. Με επικάλυψη αραβοσίτου, οι μπάμιες τηγανίζονται και γίνονται νόστιμες, τραγανές μπουκιέ, καθιστώντας τες ιδανικές για κάθε γεύμα.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

5-8 λεπτά

Εκτέλεση

8-10 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

• 2 λίτρα φρέσκα μπάμιες
• 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
• 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• powder κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού ή σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
• ½ έως ¾ φλιτζάνι λάδι από μπέικον ή φυτικό λάδι (αρκετό για να γεμίσει το τηγάνι deep ίντσας βαθιά)

Εκτέλεση

1. Πλύνετε τις μπάμιες με άφθονο νερό και αφήστε τες να στεγνώσουν. Αφαιρέστε τα άκρα και κόψτε σε ροδέλες πάχους ¼ έως ½ ίντσας. Τοποθετήστε σε μεγάλο μπολ. (Εάν οι μπάμιες είναι σκληρές, πετάξτε τες.) Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά πάνω από την μπάμια και ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθούν οι ροδέλες. Προσθέστε το αραβοσιτέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι και, εάν είναι επιθυμητό, ​​κρεμμύδι ή σκόρδο, ανακατεύοντας απαλά στο παλτό.
2. Ζεσταίνετε το λάδι του μπέικον στο 12 Inch Skillet σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν. Για να δοκιμάσετε, προσθέστε μια φέτα μπάμιας στο τηγάνι για να δείτε αν “τσιτσιρίζει”. Ρίχνουμε τις μισές μπάμιες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τες με μεταλλική σπάτουλα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερες στάγδην μπέικον.
3. Αφαιρέστε τα μπάμιες από το τηγάνι και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπάμιες, προσθέτοντας περισσότερο λάδι εάν χρειαστεί.

Pro Tip: Όταν κόβετε μπάμιες από τον κήπο, μπορείτε να τις βάλετε απευθείας σε σακούλες κατάψυξης και να τις καταψύξετε. Όταν είστε έτοιμοι για χρήση, απλώς ξεπαγώνετε και πλένετε για φρέσκα λαχανικά ανά πάσα στιγμή.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...