Πουτίγκα ψητού καλαμποκιού

Αυτή η καβουρδισμένη πουτίγκα συνδυάζει πολλά πράγματα που αγαπά ο John Currence, δημιουργός συνταγών και εστιάτορας. Με τη γεύση του καλαμποκιού στη σχάρα, τη γλυκύτητα του κρεμ καλαμποκιού και την ελαφρότητα ενός σουφλέ, αυτή η συνταγή κάνει το τέλειο side πιάτο.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Συστατικά

• 4 αυτιά καλαμπόκι
• ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον
• ¼ φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι σε κύβους
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
• 1 jalapepeño, πολτοποιημένο
• ¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
• ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 3 μεγάλα αυγά
• ¼ φλιτζάνι  αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
• 3 κουταλιές masa harina
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού άμυλο αραβοσίτου
• 2 κουταλιές φρέσκο ​​θυμάρι
• 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325 βαθμούς Φαρενάιτ. Τοποθετήστε τα μη ξεφλουδισμένα αυτιά του καλαμποκιού στην κεντρική σχάρα του φούρνου και ψήστε για 35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει έως ότου μπορέσουν να το χειριστείτε και μετά κόψτε τους κόκους (θα πρέπει να δώσουν 2 φλιτζάνια). Αφήστε στην άκρη. Λαδώστε ένα Skillet 12 ιντσών.
2. Σε μια μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να είναι τραγανό. Αφαιρέστε το μπέικον σε μια χάρτινη πετσέτα για να στραγγίξετε.
3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι που έμεινε από το μπέικον και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να είναι διαφανές. Προσθέστε το jalapeño και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε το ψητό καλαμπόκι.

4. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε το γάλα και την κρέμα και αφήστε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες γύρω από την άκρη του τηγανιού. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για λίγο.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη masa και το άμυλο αραβοσίτου. Περιχύστε το ζεστό γάλα, χτυπώντας συνεχώς. Ανακατέψτε το μείγμα καλαμποκιού μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ανακατέψτε το θυμάρι, τη ζάχαρη και το μπέικον. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
6. Ρίξτε το μείγμα στην προετοιμασμένη κατσαρόλα και ψήστε έως ότου το κέντρο να τρέμει αλλά να είναι σταθερό, όπως το ζελέ, περίπου 25 λεπτά.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...