Ριζότο Με Μανιτάρια & Λευκό Κρασί

Είστε έτοιμοι να “ντύσετε” την κανονική σας συνταγή για ριζότο, με μανιτάρια, λευκό κρασί και παρμεζάνα; Αυτή η συνταγή δεν θα σας απογοητεύσει! Η κρεμώδης υφή και οι αλμυρές γεύσεις του κάνουν την εμπειρία πραγματικά απολαυστική!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

12-14

Συστατικά

  • 16 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λευκά κρεμμύδια, χωριστά
  • 6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, χωριστά
  • 4 κούπες ρύζι Arborio
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 900 γρ. περίπου μανιτάρια cremini,  κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 4 κουταλιά της σούπας βούτυρο, χωριστά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα, χωριστά
  • Μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αφήστε τον ζωμό κοτόπουλου να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεστάνετε μια μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο, τις 4 σκελίδες σκόρδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για 6-8 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε 1 κούπα κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί. Επαναλάβετε μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός στο ρύζι και το ριζότο να γίνει κρεμώδες, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα.
  3. Ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τις δύο κουταλιές βούτυρο και προσθέστε σκόρδο, σοτάρετε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι με 2 κουταλιές βούτυρο. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 6-8 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Ανακατέψτε τα μισά μανιτάρια στο ριζότο. Καλύψτε το ριζότο με μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...