“Favourite” τηγανητό κοτόπουλο

Τη δεκαετία του 1930, ένα τοπικό μανάβικο άνοιξε στο Νότιο Πίτσμπουργκ του Τενεσί. Η μητέρα της οικογένειας που είχε την επιχείρηση, συχνά μαγείρευε γεύματα στο πίσω μέρος του καταστήματος. Οι εργάτες από την περιοχή έκαναν διάλειμμα στις 9 π.μ. κάθε μέρα και ένα πιάτο με απομεινάρια από το δείπνο της προηγούμενης νύχτας έμενε πάντα έξω για να το απολαύσουν οι άντρες. Το τηγανητό κοτόπουλο της ήταν τόσο δημοφιλές μεταξύ τους, που πάντα μαγείρευε επιπλέον μόνο για αυτούς.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

20-25 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

5-6

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Combo Cooker

Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια λίπος λαχανικών
2 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο για να χωράει το μεγαλύτερο κομμάτι κοτόπουλου.
  2. Ζεσταίνουμε το λίπος σε ένα μεγάλο μαντεμένιο Dutch oven από χυτοσίδηρο ή στη φριτέζα φωτιά μέτρια έως σε 170 βαθμούς.
  3. Ενώ ζεσταίνετε το λίπος, χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ. Βυθίστε τα κομματάκια κοτόπουλου ένα κάθε φορά στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια τα βυθίζετε στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια πίσω στο μείγμα αυγών και το μείγμα αλευριού για δεύτερη φορά.
  4. Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, τηγανίζουμε αργά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές και μαγειρευτεί έως μέσα. Ίσως χρειαστεί να μειώσετε τη φωτιά για να αποτρέψετε το κοτόπουλο να ροδίσει υπερβολικά πριν ολοκληρωθεί.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 ψήφοι, Βαθμολογία: 3.67 από 5)
Loading...