Αγαπημένο Κοτόπουλο Στο Τηγάνι

Τη δεκαετία του 1930, ένα τοπικό μανάβικο άνοιξε στο Νότιο Πίτσμπουργκ του Τενεσί. Η μητέρα της οικογένειας που είχε την επιχείρηση, συχνά μαγείρευε γεύματα στο πίσω μέρος του καταστήματος. Οι εργάτες της περιοχής έκαναν διάλειμμα στις 9 π.μ. κάθε μέρα και ένα πιάτο με φαγητό που είχε απομείνει από το δείπνο της προηγούμενης νύχτας, έμενε πάντα έξω για να το απολαύσουν οι άντρες. Το τηγανητό κοτόπουλο της, ήταν το αγαπημένο τους και πάντα μαγείρευε επιπλέον ποσότητα, μόνο για αυτούς.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20-25 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

5-6

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένιο Combo 2 Σε 1

Συστατικά

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κούπες φυτικό λίπος
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¼ κούπα γάλα
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο για να χωράει το μεγαλύτερο κομμάτι κοτόπουλου.
  2. Ζεσταίνετε το λίπος στο μαντεμένιο βαθύ τηγάνι ή στο καπάκι-τηγάνι, σε μέτρια φωτιά έως τους 170 βαθμούς Κελσίου.
  3. Ενώ ζεσταίνετε το λίπος, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ. Βυθίστε τα κομματάκια κοτόπουλου ένα κάθε φορά στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια τα βυθίζετε στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια πίσω στο μείγμα αυγών και στο μείγμα αλευριού για δεύτερη φορά.
  4. Όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, τηγανίζουμε αργά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές και μαγειρευτεί έως μέσα. Ίσως χρειαστεί να μειώσετε τη φωτιά για να αποτρέψετε το κοτόπουλο να ροδίσει υπερβολικά πριν γίνει και στο εσωτερικό του.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 ψήφοι, Βαθμολογία: 4.00 από 5)
Loading...