Pizza με κουνουπίδι και φέτα σε τηγάνι

Εάν δεν έχετε κάνει πίτσα με κουνουπίδι, ετοιμαστείτε να ερωτευτείτε. Ο σεφ Robin Asbell δημιούργησε αυτήν τη συνταγή για να αναδείξει τη γλυκιά γεύση του ψημένου κουνουπιδιού, τονισμένο με πικάντικη φέτα και τυρί asiago. Το ψήσιμο της πίτσας σε μαντεμένιο τηγάνι κάνει την κρούστα τραγανή ενώ “αγκαλιάζει” όλα τα καλούδια.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

25-30 λεπτά

Εκτέλεση

30 λεπτά

Μερίδες

2-3

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Baking Pan

Συστατικά

• 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως, καθώς και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• ¾ φλιτζάνι ζεστό νερό (45-50 βαθμούς)
• 2 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• 230 γρ κουνουπίδι (3½ φλιτζάνια)
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• ½ μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη
• 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
• Λάδι Canola
• 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
• 85 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη
•55 γρ τυρί asiago, τριμμένο
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ή mixer με το άγκιστρο ζύμης, φτιάξτε τη ζύμη της πίτσας. Συνδυάστε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατέψτε το ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνετε ή ανακατεύετε στο μπολ, ζυμώνετε με επιπλέον αλεύρι εάν χρειάζεται για να φτιάξετε μια μαλακή, λίγο κολλώδης ζύμη. Βάζετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνετε να ανέβει σε ένα ζεστό σημείο ενώ προετοιμάζετε τα λαχανικά, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε μαζί το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σκόρδο και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ψήστε, ακάλυπτο, για 20 λεπτά. Το κουνουπίδι πρέπει να είναι μαλακό και χρυσό καφέ σε σημεία. Αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρώς.
4. Λαδώστε ελαφρά ένα μαντεμένιο ταψί με λάδι canola και πασπαλίστε τον πάτο με τους σουσάμι. Πατικώστε τη ζύμη και στη συνέχεια διαμορφώστε την ώστε να γίνει στρογγυλή. Πιέστε τη ζύμη στο μαντεμένιο ταψί προς τα πάνω περίπου μια ίντσα. Πασπαλίστε με τα ψημένα λαχανικά, τα τυριά και τον μαϊντανό ομοιόμορφα στην κορυφή. Ψήστε έως ότου η κρούστα είναι τραγανή στο κέντρο της πίτσας και τα τυριά λιώσουν και ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.
5. Γείρετε το τηγάνι και χρησιμοποιήστε μια μεταλλική σπάτουλα για να σηκώσετε την πίτσα πάνω σε μια σανίδα κοπής. Κόψτε τη σε 6 κομμάτια και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...