Πίτα με φρούτα του δάσους

Τα φρέσκα φρούτα που σιγοβράζονται με γλυκό, αφράτο μπισκότο είναι ένας παραδεισένιος συνδυασμός. Εφοδιαστείτε με σαντιγύ για να το ολοκληρώσετε!

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

45-60 λεπτά

Μερίδες

10-12

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Cook-It-All

Συστατικά

Βάση φρούτων

12 φλιτζάνια ανάμικτα φρούτα του δάσους
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.γ. κανέλα
1-2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2-3 κουταλιές άμυλο αραβοσίτου
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Γαρνιτούρα γλυκών μπισκότων

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
3 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. αλάτι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το τηγάνι / γουόκ Cook-It-All σε στρώμα από κάρβουνα. Προθερμάνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
    Για τη βάση φρούτων: ανακατέψτε τα φρούτα με λεμόνι, κανέλα και ζάχαρη. Προσθέστε το άμυλο αραβοσίτου, όπως απαιτείται για να δώσετε πάχος.
    Προσθέστε βούτυρο στο τηγάνι / γουόκ και στη συνέχεια ρίξτε τα σε φρούτα. Καλύψτε με το επίπεδο κομμάτι του Cook-It-All και μαγειρέψτε μέχρι να κοχλάζουν τα φρούτα (περίπου 10-15 λεπτά).
    Για την γαρνιτούρα γλυκού μπισκότου: Ανακατέψτε τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα και ανακατέψτε.
    Όταν κοχλάζουν τα φρούτα, αφαιρέστε το θόλο και με ένα scoop, βάλτε το μείγμα πάνω στα φρούτα. Τοποθετήστε το επίπεδο κομμάτι πάνω και καλύψτε ομοιόμορφα με κάρβουνα για μέτρια προς υψηλή θερμότητα.
    Ψήνουμε έως ότου το επάνω κομμάτι ροδίσει και τα φρούτα αρχίζουν να κοχλάζουν (περίπου 45 λεπτά).

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...