Πέστροφα στη φωτιά

Το καλύτερο φαγητό είναι αυτό που πιάνεις ο ίδιος. Είτε είναι κατευθείαν από τη λίμνη είτε από το ψυγείο, η πέστροφα έχει καλύτερη γεύση όταν την φτιάχνεις “έξω”. Χρησιμοποιήστε την γουόκ πλευρά του Cook-It-All για να συνοδέψετε τα ψάρια σας με μερικά σοταρισμένα λαχανικά.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

15-20 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Cook-It-All

Συστατικά

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες

2 ολόκληρες πέστροφες, κομμένες κατά μήκος

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το ταψί Cook-It-All σε ένα στρώμα από κάρβουνα. Προθερμάνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  2. Συνδυάστε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Τοποθετήστε τον υπόλοιπο άνηθο και τις φέτες λεμονιού μέσα στην πέστροφα, αλείψτε με μείγμα χυμού λεμονιού.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  5. Τοποθετήστε τα ψάρια σε προθερμασμένο ταψί και μαγειρέψτε κάθε πλευρά για 7-10 λεπτά, ή μέχρι το δέρμα να ξεφλουδίζει εύκολα. Αλείψτε με χυμό λεμονιού, όσο χρειάζεται.
  6. Αφαιρέστε την πέστροφα από το ταψάκι και σερβίρετε αμέσως.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...