Στήθος Πάπιας στο Τηγάνι με Σμέουρα

Αυτό το γεύμα από στήθος πάπιας, μαγειρεμένο μέχρι να ροδίσει σε μαντεμένιο τηγάνι και ολοκληρωμένο με φρέσκα σμέουρα σε μία τέλεια γλυκιά σάλτσα, είναι γρήγορο και νόστιμο. Κάνει ένα υπέροχο ανοιξιάτικο δείπνο όταν σερβίρεται με φρέσκα, πράσινα φασόλια και ψητές κόκκινες πατάτες.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

10-12 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

 

• 2 ολόκληρα (ή 4 μισά) στήθη πάπιας με το δέρμα, χωρίς κόκαλα (περίπου 200 γρ το καθένα)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 400 γρ. φρέσκα σμέουρα ή γλυκά ή ξινά κεράσια, ανάλογα με το τι είναι εποχής
• 2 κουταλιές ξύδι βατόμουρου
• ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χαράξτε το δέρμα της πάπιας σε μοτίβο με διαμάντια και πασπαλίστε τα στήθη με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα στήθη, με το δέρμα προς τα κάτω, σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε έως ότου το δέρμα γίνει χρυσό καφέ. Αφαιρέστε προσεκτικά όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος και ψύξτε σε ερμητικά κλειστό δοχείο για μελλοντική χρήση.
3. Γυρίστε το στήθος, με το δέρμα προς τα πάνω και τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο. Μαγειρέψτε την πάπια όσο επιθυμείτε, 8-10 λεπτά για medium rare. Μεταφέρετε τα στήθη πάπιας σε μια ζεστή πιατέλα για να ξεκουραστoύν τουλάχιστον 5 λεπτά. Τα στήθη μπορούν στη συνέχεια να τεμαχιστούν ή να αφεθούν ολόκληρα για σερβίρισμα.
4. Εν τω μεταξύ, επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα σμέουρα και μαγειρέψτε λίγο έως ότου αρχίσουν να σκάσουν, περίπου 1 λεπτό ή λιγότερο, ανάλογα με την ωριμότητά τους. Πασπαλίζουμε με το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέστε λίγο νερό για να “καθαρίσει” το τηγάνι, ξύνοντας τα νόστιμα κομμάτια από το κάτω μέρος της κατσαρόλας. Περιχύστε πάνω από το στήθος πάπιας για σερβίρισμα.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...