Ψητό λαβράκι με σκορδοβούτυρο

Για τέλεια μαγειρεμένα ψάρια, θωρακίστε τα στο επάνω μέρος της κουζίνας έως ότου έχουν μια ωραία χρυσή κρούστα και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε το ψήσιμο στο φούρνο για ένα φιλέτο που παραμένει ζουμερό και τραγανό. Η ίδια τεχνική ταιριάζει με όλους τους τύπους ψαριών. Σε αυτήν τη συνταγή, το λαβράκι συμπληρώνεται με ένα γευστικό βούτυρο για να δημιουργήσει μια γρήγορη σάλτσα.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

20-30 λεπτά

Εκτέλεση

5-8 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Deep Skillet

Συστατικά

Βούτυρο σκόρδου

1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. φρέσκος κιμάς
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι

Ψητό λαβράκι

4 φιλέτα λαβράκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βούτυρο σκόρδου
  1. Σε ένα μεσαίο μπολ,  χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  2. Προσθέστε το σχοινόπρασο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Φτιάξτε το μείγμα σε σχήμα κορμού πάνω σε λαδόκολλα.
  3. Διπλώστε τη λαδόκολλα πάνω του. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, διαμορφώστε το βούτυρο σε κύλινδρο πλάτους περίπου 4 εκατοστών. Μόλις διαμορφωθεί, περιστρέψτε τα άκρα για να το σφραγίσετε.
  4. Τοποθετήστε στην κατάψυξη περίπου 20 λεπτά. Ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή έως και ένα μήνα.
  5. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, κόψτε το ρολό σε φέτες μισού εκατοστού και αφαιρέστε τη λαδόκολλα.
Ψητό λαβράκι
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο λαβράκι. Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι μέχρι να αρχίσει να “πιτσιλάει” ελαφρά. Βάλτε τα λαβράκια για να τα θωρακίσετε, με το δέρμα προς τα πάνω, μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν, περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε περίπου 5 λεπτά ή όσο επιθυμείτε.
  3. Σερβίρετε κάθε φιλέτο με ένα κομμάτι βουτύρου από πάνω.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...