Μοσχάρι Στιφάδο Στον Φούρνο

Αυτό το εύκολο και χορταστικό στιφάδο μοσχαριού είναι ιδανικό για να μην περάσετε μία ολόκληρη νύχτα στην κουζίνα. Μια συνταγή δεν μπορεί να είναι πιο απλή ή νόστιμη από αυτήν. Το μοσχάρι σε αυτό το στιφάδο σιγοβράζεται αργά μαζί με λαχανικά και μπαχαρικά για να δημιουργήσει τρυφερό κρέας και ένα γευστικό ζωμό.

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10-15 λεπτά

Εκτέλεση

4-5 ώρες

Μερίδες

6-8

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένια Κατσαρόλα

Συστατικά

  • 1 kg μοσχάρι για στιφάδο, σε κομμάτια
  • 6 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 3 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 5 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες στα 4
  • 300 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κύβους βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κλαράκι αποξηραμένο θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κούπες άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κονσέρβες (500-600 γρ. η καθεμιά), ντομάτες κονκασέ (με τον χυμό τους)
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί ή νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 135 βαθμούς Κελσίου . (Αν θέλετε να μειώσετε λίγο το χρόνο μαγειρέματος, αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς Κελσίου.)
  2. Τοποθετήστε τα συστατικά σε μια μαντεμένια κατσαρόλα με τη σειρά που αναφέρονται. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε για 4-5 ώρες, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...