Μπριζολάκια Με Πατάτες Τηγανητές

Το Steak Frites (γνωστό ως «μπριζολάκια με πατάτες» ), είναι ένα από τα πιο δημοφιλή & αγαπημένα πιάτα. Σε αυτόν τον κλασικό συνδυασμό, που προέρχεται από το Βέλγιο, οι πατάτες τηγανίζονται πάντα, μέχρι να πάρουν μια τραγανή υφή και ένα λαχταριστό χρυσαφένιο χρώμα. Για τις μπριζόλες, οι πιο χοντρές λωρίδες μπριζόλες χωρίς κόκκαλα παράγουν μια ωραία κρούστα στο εξωτερικό χωρίς να ψηθούν υπερβολικά στο κέντρο.

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

30 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 4 πατάτες russet, μέτριες
  • 1.5 Lt φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (μοιρασμένος)
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκκαλο (πείτε στον χασάπη ότι πρόκειται για το New York strip steak και θα καταλάβει.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • steak sauce

Εκτέλεση

  1. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ μέχρι τη μέση με κρύο νερό.
  2. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε πάχος 0,8 εκ., και τοποθετήστε τες σε νερό.
  3. Στραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό.
  4. Στραγγίζουμε ξανά και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
  5. Προσθέστε φυτικό λάδι στη μαντεμένια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, προσθέστε και τις πατάτες. Τηγανίστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  6. Βγάλτε τις τηγανητές πατάτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό.
  7. Όσο ψήνονται οι πατάτες, βγάλτε τις μπριζόλες από το ψυγείο.* Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου
  8. Προθερμάνετε το καπάκι του μαντεμένιου σκεύους σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
  9. Ψεκάστε το καπάκι με λάδι σε σπρέι και ψήστε τις μπριζόλες 4-5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο θέλετε.
  10.  Πασπαλίστε το υπόλοιπο σκόρδο και τον μαϊντανό πάνω από τις μπριζόλες.
  11.  Γαρνίρετε με χοντρό αλάτι και σερβίρετε με την αγαπημένη σας steak sauce, αν επιθυμείτε.

*Tip: Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν τις ψήσετε, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...