Nachos με ψητή Μπριζόλα

Μαστιχωτό τυρί, τραγανά chips και τρυφερή μπριζόλα: όλα σε αυτήν την εύχρηστη συνταγή στο Lodge Cook-It-All.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

4-8

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Cook-It-All

Nachos με ψητή Μπριζόλα

Συστατικά

Μπριζόλα

1 skirt steak, flank steak ή flap steak

1 lime, χυμό

Αλάτι και πιπέρι

 

Nachos

1 σακούλα τορτίγια
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, πλυμένα
1 κονσέρβα καλαμπόκι, πλυμένα
1 κονσέρβα πράσινα τσίλι, πλυμένα
2,5 φλιτζάνια τυρί Jack Monterey
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 lime, χυμό
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι sour cream

Εκτέλεση

  1. Αρωματίστε το εξωτερικό της μπριζόλας σας με χυμό lime, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προθερμάνετε τη σχάρα του σκεύους Cook-It-All σε 200 βαθμούς. Χρησιμοποιήστε το Fire & Cook Stand εάν θέλετε. Προσθέστε τις μπριζόλες στην πλευρά της σχάρας και αφήστε τες να μαγειρευτούν, 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 50 βαθμούς (medium rare).
  3. Ενώ μαγειρεύετε μπριζόλες, στρώστε στο εσωτερικό της βάσης Cook-It-All / γουόκ τορτίγια τσιπς και, στη συνέχεια, προσθέστε μαύρα φασόλια, καλαμπόκι, πράσινα τσίλι και τυρί. Επαναλάβετε  2-3 φορές.
  4. Μόλις οι μπριζόλες είναι έτοιμες, τραβήξτε τις από τη σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν 10 λεπτά. Βγάλτε το καυτό καπάκι από τη φωτιά και βάλτε το γουόκ με τα nachos στο stand. Προσθέστε το καυτό καπάκι για να καλύψετε τα nachos και λιώστε το τυρί. Αφήστε το να μαγειρευτεί, 5-6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Τραβήξτε τη σχάρα και αφήστε την στην άκρη.
  5. Κόψτε την μπριζόλα και προσθέστε τα nachos μαζί με χυμό λάιμ, κόλιαντρο και sour cream.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...