Μεξικάνικο Πρωινό Huevos Rancheros Στο Ταψί

Μια παραλλαγή του παραδοσιακού μεξικάνικου πρωινού huevos rancheros! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τέλεια γεύσεις και υφές μαγειρεμένη στο μαντεμένιο ταψί για να σας δώσει μεγαλύτερη ποσότητα για πολλούς καλεσμένους!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

30 λεπτά

Μερίδες

6-8

Μαγειρέψτε με

Βαθύ Μαντεμένιο Ταψί

Συστατικά

Sauce

  • 6 τομάτες roma tomatoes, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 καυτερή πιπεριά serrano ή jalapeno (χωρίς τους σπόρους και το εσωτερικό για πιο ήπια γεύση)
  • 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Casserole

  • 12 μικρές τορτίγιες, διαμέτρου 15 cm
  • 1½ κουταλιές της σούπας λάδι canola
  • 2 κούπες τυρί monterey jack, τριμμένο
  • 1 κονσέρβα προβρασμένα μαύρα φασόλια
  • 6 αυγά

Γαρνιτούρα

  • κόλιαντρο
  • 1 αβοκάντο σε φέτες
  • μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν
  3. Λαδώστε ένα  Βαθύ Μαντεμένιο Ταψί 33x 23cm και προθερμάνετε για 5-7 λεπτά.
  4. Απομακρύνετε το μαντεμένιο ταψί από τον φούρνο και προσθέστε 6 τορτίγιες σε μια στρώση στο κάτω μέρος του ταψιού. (Δεν πειράζει αν επικαλύπτονται.) Τοποθετήστε ξανά στον φούρνο για 3-5 λεπτά.
  5. Βγάλτε από το φούρνο και ρίξτε με ένα κουτάλι τη μισή σάλτσα πάνω από τις τορτίγιες και σκεπάστε με μια στρώση τυρί. Απλώστε 1 κουτάκι φασόλια και άλλη μια στρώση τυρί. Τοποθετήστε από πάνω με τις υπόλοιπες 6 τορτίγιες και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίστε με τυρί. Ψήστε για 12-15 λεπτά.
  6. Βγάλτε από το φούρνο και προσθέστε τα 6 αυγά. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να δέσουν τα ασπράδια. Μοιράστε το αβοκάντο σε φέτες από πάνω (αποφεύγοντας τους κρόκους των αυγών), αλατοπιπερώστε. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

Pro tips: 

  • Πασπαλίστε με 500γρ.θρυμματισμένο λουκάνικο chorizo ​​ή μπέικον.
  • Κόψτε δύο επιπλέον τορτίγιες σε λεπτές λωρίδες. Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά με ¼ κούπας λάδι canola. Τηγανίστε τις τορτίγιες μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέστε το στο επάνω μέρος του σκεύους.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...