Ινδονησιακά Noodles (Mee Goreng) Στο Wok

Αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή για να χρησιμοποιήσετε ό, τι έχει απομείνει στο ψυγείο σας. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε φρέσκο ανανά, tofu, μπρόκολο, γλυκές πιπεριές, καρότα, σπαράγγια, μπιζέλια και πολλά άλλα! Βάλτε ένα wok στην φωτιά και ξεκινήστε!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

2

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένιο Wok

Συστατικά

Σάλτσα

  • 1/4 κούπα σόγια sauce
  • 1/4 κούπα ketchup
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα (sambal ή sriracha)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 πακέτα ramen spice

Stir Fry

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
  • 250 γρ. κρέας της επιλογής σας ή θαλασσινά
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 καυτερή π[ιπεριά serrano, σε λεπτές φέτες
  • 2 κούπες διάφορα πράσινα λαχανικά, κατεψυγμένα ή φρέσκα (φύλλα μουστάρδας, σπανάκι, λαχανίδα ή λάχανο κ.α.)
  • 2 συσκευασίες noodles
  • 1 ματσάκι πρασουλίδα (scallions) ή φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια 1.3 εκ.
  • 5 κλαδάκια κόλιαντρο, τα φύλλα κομμένα σε κύβους και τα κοτσάνια ψιλοκομμένα
  • 1 lime, κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά για σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε ένα καυτό μαντεμένιο wok, προσθέστε λάδι και ψήστε το κρέας (ή τα θαλασσινά) μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι. Ανακατέψτε για 1 λεπτό.
  4. Εάν θέλετε επιπλέον συστατικά, προσθέστε τα στη συνέχεια.
  5. Προσθέστε τα φύλλα μουστάρδας. Ανακατέψτε για 3 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.
  7. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, βράστε νερό.
  8. Βράστε τα noodles ramen σύμφωνα με τις οδηγίες των πακέτων. Συνήθως, 4-5 λεπτά για να είναι al dente.
  9. Όταν στα noodles έχουν απομείνει 1 λεπτό για να βράσουν, γυρίστε ξανά το γουόκ σε υψηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια.
  10. Αφαιρέστε τα noodles από νερό, στραγγίξτε καλά και προσθέστε στο γουόκ. Ανακατέψτε για 2 λεπτά.
  11. Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψτε για επιπλέον 2 λεπτά.
  12. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το κόλιαντρο και  τον χυμό από μισό lime.
  13. Σερβίρετε αμέσως με λεπτές φέτες lime.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...