Κρεμώδης Μανιταρόσουπα

Απολαύστε την ώρα του φαγητού με αυτή την χορταστική μανιταρόσουπα. Οι πολυεπίπεδες γεύσεις από σκόρδο, κρεμμυδάκια shallots και θυμάρι, αναμεμειγμένες με την λαχταριστή κρέμα και την ισορροπημένη γεύση του sherry, αγγίζουν όλους τους γευστικούς κάλυκες για ένα χειμωνιάτικο γεύμα που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

40 λεπτά

Μερίδες

6-8

Μαγειρέψτε με

Blacklock Κατσαρόλα

Συστατικά

  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια shallots, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 700gr. μανιτάρια cremini, κομμένα σε φέτες
  • ¼ κούπας κρασί sherry
  • ½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 12 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 κούπες ζωμό κοτόπουλο, σε δόσεις
  • 1½ κούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, σε δόσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο στη Blacklock Μαντεμένια Κατσαρόλα 5.2Lt σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία . Προσθέστε τα κρεμμύδια shallots και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
  2. Προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια, το κρασί sherry, το θυμάρι, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5 – 7 λεπτά.
  3. Βγάλτε τα σοταρισμένα μανιτάρια από το τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.
  4. Λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέστε τα φύλλα δάφνης. Προσθέστε το αλεύρι και 1 κούπα ζωμό και χτυπήστε. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε να πάρει μια βράση και σιγοβράστε, για ακόμα 20 λεπτά.
  5. Προσθέστε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα και το υπόλοιπο αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης. Ανακατέψτε τα μανιτάρια και αφήστε τα να βράσουν.
  6. Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε για γεύση. Γαρνίρετε με τριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Cook’s note: Γαρνίρετε τη σούπα με ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με τρούφα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...