Low Country Skillet (Πρωινό Με Γαρίδες Στο Τηγάνι)

Ο σεφ Adam Thomas φέρνει τη γεύση της creole κουζίνας στο εστιατόριο Big Bad Breakfast στο Tenn του Nashville. Αυτή η συνταγή Low Country Skillet αντικαθιστά το παραδοσιακό πρωτεϊνούχο πρωινό με βουτυρώδεις, πικάντικες γαρίδες και προσθέτει φρέσκο πιπέρι και κρεμμύδι για επιπλέον γευστικό βάθος. Ο Chef Thomas βρίσκει έμπνευση συνδυάζοντας γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες για να δημιουργήσει κάτι νέο. Η συμβουλή του για να βελτιώσετε το πρωινό σας; “Διασκεδάστε!”

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

1

Συστατικά

  • 4 γαρίδες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού διαυγές βούτυρο, λιωμένο
  • ¼ κούπα κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • ½ κούπα λουκάνικο andouille, σε κύβους
  • ¼ κούπα πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κύβους 1,5εκ.
  • ⅓ κούπα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας, ντομάτες σε κύβους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα creole
  • 2 αυγά
  • ¼ κούπα τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδάκι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τις γαρίδες με το μείγμα creole και τοποθετήστε τες σε μαντεμένιο τηγάνι με τα 2 κ.γ. βούτυρο. Μαγειρέψτε τες μέχρι να είναι αδιαφανείς στο χρώμα και καλά ψημένες. Αφήστε στην άκρη.
  2. Σοτάρετε το λουκάνικο και τις πατάτες σε κύβους, την πιπεριά και το κρεμμύδι στο διαυγές βούτυρο για ένα λεπτό σε ένα καυτό τηγάνι. Προσθέστε τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε. Σοτάρετε για ένα λεπτό.
  3. Προσθέστε 2 αυγά στο τηγάνι, ανακατέψτε και μεταφέρετε σε ένα καυτό μαντεμένιο τηγάνι. Γεμίστε με τυρί τσένταρ και τοποθετήστε το στο φούρνο ή στη σχάρα μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Αφαιρέστε από το φούρνο. Βάλτε τις γαρίδες πάνω από τυρί και γαρνίρετε με φρέσκα πράσινα κρεμμύδάκια, κομμένα σε ροδέλες.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...