Κεφτέδες Πατάτας (Latkes)

Οι ιδανικοί κεφτέδες πατάτας latke, είναι χρυσοί και τραγανοί εξωτερικά και μαλακοί με βουτυρένια υφή εσωτερικά! Προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή μυρωδικά σε αυτήν την συνταγή και απολαύστε!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10-15 λεπτά

Εκτέλεση

5 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 1 χρυσή πατάτα yukon
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι (για την γεύση)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε σταδιακά ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια φωτιά. Τρίψτε την πατάτα στον τρίφτη και τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι.
  2. Ξεπλύντε έως ότου το νερό τρέξει καθαρό, κάτω από το σουρωτήρι, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  3. Δουλεύοντας σε χούφτες, πιέστε όλο το νερό από τις πατάτες και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ. Προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε το βούτυρο ή το μαγειρικό λάδι στο τηγάνι σας. Πάρτε μια κουταλιά από μείγμα πατάτας στο τηγάνι και απλώστε το. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το τηγάνι.
  5. Μαγειρέψτε τα latkes χωρίς να τα κουνάτε μέχρι να ροδίσουν πλήρως στη μία πλευρά, για περίπου 4-5 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 4-5 λεπτά, έως ότου είναι έτοιμα.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...