Lasagna με Σπανάκι και Τυρί

Ετοιμαστείτε να στρώσετε τα λαζάνια με ρικότα, παρμεζάνα, σπανάκι και σάλτσα ντομάτας.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

1.5 ώρα

Μερίδες

25-32

Μαγειρέψτε με

Fish Pan

Συστατικά

Σάλτσα

4 κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
16 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. λιωμένη κόκκινη πιπεριά
8 κ.σ. πάστα ντομάτας
4, 28 ουγκιές κουτιά ολόκληρες ντομάτες
2,5 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Γέμιση

1500 γρ. τυρί ρικότα
2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας
4 αυγά
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 κιλά σπανάκι, στον ατμό

Λαζάνια

18 λωρίδες λαζάνια, άψητα
3 κιλά σπανάκι στον ατμό, να έχουν στραγγιστεί
900 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε συχνά για 10-12 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε σκόρδο, κόκκινη πιπεριά και πάστα ντομάτας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να σιγοβράζει, πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μαγειρέψτε 20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μία ξύλινη κουτάλα για να σπάσετε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια. Πρόσθεσε αλάτι και πιπερι. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
    Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, προσθέστε τα μισά από τα συστατικά πλήρωσης σε έναπολυμηχάνημα. Χτυπήστε καλά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα συστατικά. Καλύψτε και ψύξτε μέχρι να θέλετε να φτιάξετε τα lasagna.
    Ψεκάστε το τηγάνι με λάδι. Απλώστε 4 φλιτζάνια σάλτσα στο κάτω μέρος του τηγανιού. Βάλτε 6 άψητα λαζάνια στην κορυφή. Απλώστε 3 φλιτζάνια γέμισης πάνω στα lasagna. Γεμίστε με 2 φλιτζάνια σπανάκι και 8 ουγκιές τυρί. Επαναλάβετε δύο φορές. Προσθέστε 16 ουγκιές τυριού στο τελευταίο στρώμα.
    Λιπάνετε το αλουμινόχαρτο και καλύψτε το τηγάνι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η κορυφή, 15-20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν τεμαχίσετε.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...