Παϊδάκια με μέντα και κουνουπίδι πουρέ

Χοντρά παϊδάκια αρνιού φτιαγμένα με δυόσμο, σκόρδο και βαλσάμικο ξύδι τα οποία σερβίρονται πάνω από ένα πουρέ κουνουπιδιού. Η μέντα είναι ένα κλασικό ταίρι με το αρνί, αλλά αυτή η συνταγή περιλαμβάνει επίσης σκόρδο, δημιουργώντας μια πιο γεμάτη γεύση. Για εκείνους που βρίσκουν τη χρήση ζελέ μέντας κατά το μαγείρεμα του αρνιού υπερβολική, ο συνδυασμός φρέσκιας μέντας και σκόρδου προσφέρει μια ευπρόσδεκτη και ελαφριά εναλλακτική λύση. Σερβίρετε αυτό το πιάτο πάνω από πουρέ κουνουπιδιού για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

10-15 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

• 12 παϊδάκια αρνιού
• Αλάτι kosher
• ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
• ¼ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
• ¼ φλιτζάνι (συν 1 κουταλιά της σούπας) ελαιόλαδο
• 1 κουνουπίδι
• 1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο
• ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Ρίξτε και στις δύο πλευρές του κρέατος αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
2. Σε μικρό μπολ, ανακατέψτε το δυόσμο, το σκόρδο, το ξύδι και το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι λάδι αργά, χτυπώντας συνεχώς, έως ότου πήξει σε γαλάκτωμα. Αφήστε στην άκρη. (Ίσως χρειαστεί να το ξαναανακατέψετε σε γαλάκτωμα λίγο πριν το σερβίρετε.)
3. Ξεπλύνετε το κουνουπίδι με κρύο τρεχούμενο νερό. Αφαιρέστε και πετάξτε τα εξωτερικά φύλλα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το στέλεχος και αφαιρέστε τον πυρήνα από το κουνουπίδι, απορρίπτοντας και τα δύο. Σπάστε ή κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά δεντράκια. Βράζετε λίγο νερό σε μια σκεπαστή μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα δεντράκια σε ένα καλάθι ατμού, τοποθετήστε το στην κατσαρόλα, το κάλυμμα και τον ατμό μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, 8-10 λεπτά.
4. Ενώ το κουνουπίδι ψήνεται στον ατμό, ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα παϊδάκια (ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες) και μαγειρέψτε 2-5 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους και τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος (2-3 λεπτά ανά πλευρά για rare και 5 λεπτά συν για medium έως medium well). Αφαιρέστε σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί ενώ τελειώνετε το κουνουπίδι.
5. Αφαιρέστε το καλάθι ατμού από την κατσαρόλα και ρίξτε το νερό. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέστε το κουνουπίδι και λιώστε το όπως θα κάνατε πουρέ πατάτας. (Για να είναι πιο ομοιογενές, κάντε το σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.) Προσθέστε την κρέμα και θερμάνετε σε χαμηλή φωτιά, 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.

6. Για να σερβίρετε, βάλτε πουρέ κουνουπιδιού στο κέντρο κάθε πιάτου και προσθέστε παϊδάκια αρνιού και ρίξτε λίγο από τη σάλτσα σε κάθε παϊδάκι.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...