Kenny’s Country Gravy

Όταν ζείτε στον Νότο της Αμερικής, το country gravy είναι απαραίτητη για πρωινό. Εάν επισκεφθείτε το Kenny’s στο Chattanooga, Tenn., θα δοκιμάσετε το gravy του Chef Kenny Burnap. Ένα gravy τόσο καλό, που θες πάντα κι άλλο. Το πικάντικο, πλούσιο gravy είναι απίστευτα απαλό και χύνεται σαν βελούδινη σάλτσα. Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή gravy στο σπίτι με μερικά μπισκότα βουτυρογάλακτος για ένα νόστιμο πρωινό από τoν Νότο.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

35 λεπτά

Μερίδες

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

¼ φλιτζάνι τραχύ ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι
2 κουταλιές φρέσκο φασκόμηλο
4 κουταλιές λίπος μπέικον
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
¼ κ.γ. κόκκινη πιπεριά
Ζαμπόν
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι kosher
αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λίπος μπέικον σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Σοτάρετε το κίτρινο κρεμμύδι, το ζαμπόν, το φασκόμηλο, το μαύρο πιπέρι και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι έως ότου το κρεμμύδι είναι ημιδιαφανές.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει. Όταν η κρέμα είναι ζεστή, σβήστε τη φωτιά και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  3. Σε μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο αρκετά μεγάλη για να κρατήσει το gravy, φτιάξτε μια ρουξ λιώνοντας το υπόλοιπο λίπου από μπέικον και χτυπήστε ελαφρά στο αλεύρι μέχρι να μαλακώσει.
  4. Γεμίστε το μείγμα γάλακτος στη ρουξ με μέτρια φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσει πριν προσθέσουμε περισσότερο ζεστό υγρό.
  5. Αφού προστεθεί και συμπυκνωθεί όλο το υγρό, στραγγίστε το σε ένα καθαρό ταψί με καπάκι, ώστε να μπορείτε να το διατηρήσετε ζεστό. Ρίξτε αρκετό αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση. Σερβίρεται ζεστό.

Pro Tip: Εάν το gravy είναι πολύ παχύ, μπορείτε να το αραιώσετε, προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα γάλακτος. Για τέλεια σύσταση, το gravy πρέπει να επικαλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...