Μεξικάνικο Πρωινό Huevos Rancheros

Ξεκινήσετε το Σαββατοκύριακο σας γευστικά, με τορτίγια που συνδυάζει ένα μελάτο τηγανητό αυγό πάνω σε γευστικό λουκάνικο chorizo ​​και φασόλια, γαρνιρισμένη με φρέσκο ​​κόλιαντρο και φέτες lime. Κανένα brunch δεν είναι σαν το σπιτικό huevos rancheros. Δείτε πώς μας αρέσει να προετοιμάζουμε αυτό το κλασικό μεξικάνικο πρωινό!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

5-8 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 4 τορτίγιες καλαμποκιού
  • ½ κονσέρβα μαγειρεμένα φασόλια
  • 115 γρ. λουκάνικο chorizo (τσορίθο), αλεσμένο
  • ¼ κούπα φρέσκο ​​κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • ¼ κούπα σάλτσα
  • Φέτες αβοκάντο
  • Φέτες lime

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε την μαντεμένια πλάκα διπλής όψης σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  2. Αλείψτε με μαγειρικό λάδι και προσθέστε τις τορτίγες, γυρίζοντας μια φορά μέχρι να γίνουν τραγανές και φουσκώσουν ελαφρώς.
  3. Τοποθετήστε 2 τορτίγιες σε κάθε πιάτο. Αλείψτε μια κουταλιά φασόλια σε κάθε τορτίγια.
  4. Ανακατέψτε το μισό κόλιαντρο με το  λουκάνικο chorizo. Μαγειρέψτε στην πλάκα για 6-8 λεπτά και στην συνέχεια τοποθετήστε το στην τορτίγια, πάνω από την στρώση με τα φασόλια.
  5. Σπάστε ένα προς ένα τα αυγά και τηγανήστε τα στο λάδι που έμεινε στην πλάκα που ψήσατε το λουκάνικο chorizo ​​έως ότου πάρουν την επιθυμητή υφή.
  6. Τοποθετήστε 1 αυγό πάνω σε κάθε στρώση τορτίγια. Σερβίρουμε με σάλτσα, κόλιαντρο, αβοκάντο και μια φέτα lime.
  7. Κατά το τηγάνισμα των αυγών, βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί καλά, πριν επιχειρήσετε να τα γυρίσετε. Μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα λειτουργεί εξαιρετικά και είναι απόλυτα ασφαλής για χρήση σε μαντεμένια σκεύη.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...