Ψητή σαλάτα ζυμαρικών με Κολοκύθα

Ανεξάρτητα από το εάν έχετε ή όχι σχάρα, αυτά τα ζυμαρικά πέστο ταιριάζουν τέλεια σε οποιοδήποτε bbq στην πίσω αυλή. Προτιμάμε κίτρινη κολοκύθα, αλλά οποιαδήποτε καλοκαιρινή κολοκύθα θα κάνει: κολοκυθάκια, patty pan ή ο αγαπημένο σας συνδυασμός.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Chef Collection Square Grill Pan

Συστατικά

• 230 γρ. ζυμαρικών gemelli
• ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο, χωρισμένο
• 1 φλιτζάνι βασιλικό, συσκευασμένο
• ½ φλιτζάνι καρύδια, φρυγανισμένο και ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
• 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
• ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
• 2 μεσαίες κίτρινες κολοκύθες, σε κύβους
• 450 γρ. φασολάκια, με κομμένες άκρες, κομμένα σε φέτες
• φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

 

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά, 7-8 λεπτά. Σουρώστε τα ζυμαρικά και κρυώστε εντελώς κάτω από τρεχούμενο νερό. Καλύψτε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και βάλτε στην άκρη.
2. Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, αναμείξτε το βασιλικό, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το καγιέν με υψηλή ταχύτητα. Σε σταθερή ροή, προσθέστε ½ φλιτζάνι λάδι. Ρίξτε στο πέστο με αλάτι και πιπέρι.
3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε την κολοκύθα με το υπόλοιπο λάδι και ρίξτε αλατοπίπερο.
4. Σε ένα προθερμασμένο μαντεμένιο ταψί, προσθέστε την κολοκύθα και βάλτε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει, 6-8 λεπτά. Αφήστε την κολοκύθα να ψηθεί μέχρι να πάρει καλά σημάδια ψησταριάς, χωρίς να ανακατεύετε υπερβολικά. Ανακατέψτε τα πράσινα φασόλια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
5. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και τα ψητά λαχανικά και στη συνέχεια ρίξτε το πέστο. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...