Σαλάτα Ζυμαρικών Με Πέστο & Ψητά Ανάμεικτα Λαχανικά

Αυτή η δροσιστική σαλάτα ζυμαρικών με πέστο και ανάμεικτα λαχανικά, θα γίνει ο αγαπημένος σας καλοκαιρινός συνδυασμός!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 230 γρ. ζυμαρικά gemelli
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο, χωριστά
  • 1 κούπα συσκευασμένο βασιλικό
  • ½ κούπας καρύδια, φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμνονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την γεύση
  • 2 μεσαίου μεγέθους κίτρινες κολοκύθες, κομμένες σε κύβους
  • 450 γρ. πράσινα φασολάκια, με κομμένες τις άκρες, κομμένα σε φέτες
  • φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά, για 7-8 λεπτά. Σουρώστε τα ζυμαρικά και κρυώστε εντελώς κάτω από τρεχούμενο νερό. Καλύψτε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και βάλτε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, αναμείξτε το βασιλικό, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το πιπέρι cayenne με υψηλή ταχύτητα. Σε σταθερή ροή, προσθέστε ½ κούπα λάδι. Ρίξτε στο πέστο με αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε την κολοκύθα με το υπόλοιπο λάδι και ρίξτε αλατοπίπερο.
  4. Σε ένα προθερμασμένο μαντεμένιο ταψί, προσθέστε την κολοκύθα και βάλτε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσει, 6-8 λεπτά. Αφήστε την κολοκύθα να ψηθεί μέχρι να πάρει καλά σημάδια ψησταριάς, χωρίς να ανακατεύετε υπερβολικά. Ανακατέψτε τα πράσινα φασόλια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τα ψητά λαχανικά και στη συνέχεια ρίξτε το πέστο. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...