Γαρίδες Στη Σχάρα Με Λάδι Σκόρδου

Ένα γρήγορο πιάτο με γαρίδες με ιδιαίτερο άρωμα από τη ρίγανη, το μαϊντανό και το λάδι σκόρδου, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

5 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • ½ κούπας μαϊντανό, χοντροκομμένο, χωρισμένο
  • ¼ κούπας +2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωριστά
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κιλό (40-50) γαρίδες, καθαρισμένες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το ⅓ κούπας μαϊντανό, το ¼ κούπας λάδι, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι cayenne και την σκόνη κρεμμυδιού. Αφήστε στην άκρη για αργότερα.
  2. Σε προθερμασμένο μαντεμένιο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν, για 3 λεπτά περίπου. Γυρίστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για ακόμα 2 λεπτά.
  3. Προσθέστε το μείγμα με το λάδι σκόρδου και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν οι γαρίδες, για περίπου 1 λεπτό.
  4. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...