Βάση Γερμανικής Τηγανίτας (Dutch Baby Pancake)

Μερικές φορές είναι γνωστή ως Bismark, η γερμανική τηγανίτα (dutch baby pancake), είναι ένα γρήγορο πιάτο που σας φτιάχνει τη διάθεση τόσο όταν την βλέπετε να ψήνεται στον φούρνο όσο και όταν την τρώτε! Πρoσθέστε σιρόπι σφενδάμου και φρούτα ή δοκιμάστε την αλμυρή εκδοχή της, με μανιτάρια και τυρί. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε πρωτότυπες γεύσεις!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

12-14 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • ½ κούπα γάλα
  • 2 αυγα
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Toppings της επιλογής σας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε ένα Μαντεμένιο τηγάνι 22.86 εκ. στο φούρνο και προθερμάνετε στους 232 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ζεστάνετε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τα αυγά και μετά ανακατέψτε το γάλα.
  4. Χτυπήστε αργά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αφαιρέστε προσεκτικά το τηγάνι και προσθέστε το βούτυρο για να καλύψετε το εσωτερικό.
  6. Προσθέστε το κουρκούτι στο τηγάνι και τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο. Ψήστε 12-14 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η τηγανίτα.
  7. Σερβίρετε την απευθείας ή προσθέστε φρέσκα φρούτα εποχής της επιλογής σας.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...