Φιλέτα σολωμού με σόγια και μαύρη ζάχαρη

Grilling doesn’t have to be all about red meat! A fresh cut of seafood is a healthy alternative to wow your family and friends.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

2.5 ώρες

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

2

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

  • 2 φιλέτα σολωμού salmon filets
  • 2 λεμόνια
  • ⅓ κούπας  σόγια sauce
  • ⅓ κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το χυμό από ένα λεμόνι, σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη, μέλι και ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθεί καλά.
  2. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολωμού μέσα σε ένα σακουλάκι που σφραγίζει και περιχύστε τη μαρινάδα. Το τοποθετήτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες (max) .
  3. Προθερμένετε το Lodge Cast Iron τηγάνι σας στο grill του φούρνου στη μέγιστη θερμοκρασία.
  4. Τοποθετήστε τα φιλέτα στο τηγάνι και κλείστε με το καπάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.
  5. Προσεχτικά γυρίστε τα φιλέτα με το δέρμα του σολωμού προς τα κάτω και κλείστε το καπάκι για άλλα 3-4 λεπτά.
  6. Ο σολωμός είναι έτοιμος όταν το φιλέτο ανοίγει εύκολα με το πιρούνι σας.
  7. Μεταφέρετε τα φιλέτα στο πιάτο και βάζουμε 2 φέτες λεμόνι ως γαρνιτούρα.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...