Εύκολο Dip Ψητής Γαρίδας

Αυτό το νόστιμο και απλό ορεκτικό συνδυάζει λίγα συστατικά και είναι το όνειρο κάθε λάτρη των θαλασσινών.

Η συνταγή μας έρχεται από τον blogger Nick Evans. Για περισσότερες συνταγές όπως αυτή, κατευθυνθείτε στον ιστότοπό του.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

30 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Chef Collection Skillets

 

Συστατικά

• 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 1 κόκκινο τσίλι, λιωμένο
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 1 κιλό φρέσκες γαρίδες, ψιλοκομμένες
• ⅔ φλιτζάνι sour cream
• 8 ουγκιές, τυρί κρέμα
• 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
• 2 κουταλάκια του γλυκού Old Bay (ή cajun) καρύκευμα
• ½ λεμόνι, χυμός
• πρέζα αλάτι και πιπέρι
• σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα
• πίτες, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

 

2. In an oven-safe cast iron skillet, melt butter over medium heat. Add shallot and chili and cook for a minute or two until they start to soften. Add shrimp and cook until shrimp are just cooked through, maybe 2-3 minutes.

3. Remove skillet from heat and stir in sour cream, cream cheese, lemon, most of the cheddar cheese, and seasoning. The residual heat should help mix together ingredients. Stir together well. Top with a little extra cheddar and a pinch of salt and pepper.

4. Bake dip at 375 degrees F. for about 30 minutes until the dip is bubbling hot in the center and getting browned and crispy around the edges. Remove and let cool for a minute.

5. Top dip with chopped chives and serve with chips. Serve while warm.

Dip is best served right away. If you have leftovers and want to reheat them, do so in a 325°F oven until the dip is warm. Don’t microwave.

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς Φ. Λιώστε το τσίλι, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις γαρίδες. Δεν έχει σημασία τι μέγεθος γαρίδας χρησιμοποιείτε, καθώς θέλετε να τις ψιλοκόψετε ούτως ή άλλως.
2. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι για φούρνο, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το τσίλι και μαγειρέψτε για ένα με δύο λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες, ίσως 2-3 λεπτά.
3. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε το sour cream, το τυρί κρέμα, το λεμόνι, το μεγαλύτερο μέρος του τυριού τσένταρ και το καρύκευμα. Η θερμότητα που έμεινε θα βοηθήσει στην ανάμειξη των συστατικών. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε λίγο επιπλέον τσένταρ και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
4. Ψήστε το dip στους 375 βαθμούς Φ. για περίπου 30 λεπτά έως ότου το dip κάνει φουσκάλες στο κέντρο και γίνει τραγανό και ροδισμένο γύρω από τις άκρες. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό.
5. Καλύψτε το dip με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε με πίτες. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Το dip σερβίρεται καλύτερα αμέσως μόλις ψηθεί. Εάν περισσέψει και θέλετε να το ξαναζεστάνετε, κάντε το σε φούρνο 325 ° F έως ότου το dip είναι ζεστό, όχι όμως σε φούρνο μικροκυμάτων.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...