Dressing με δενδρολίβανο και θυμάρι

Οι περισσότερες παραδοσιακές συνταγές σάλτσας για το Thanksgiving είναι έντονα καρυκευμένες με φασκόμηλο, όμως η παρούσα συνταγή χρησιμοποιεί δεντρολίβανο και θυμάρι.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

6-8

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

• 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• ¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
• 6 φλιτζάνια σε κύβους (½ ίντσα) γαλλικό ψωμί
• 2 ½ κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο ή 2 ½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
• ¾ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι ή ¾ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή για γεύση
• ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή για γεύση
• 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
• 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

1. Τοποθετήστε ένα Skillet 10,25 ιντσών στο φούρνο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ ενώ προετοιμάζετε το γέμισμα.
2. Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μικρή, μαντεμένια κατσαρόλα  σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το σέλινο, το κρεμμύδι και το πιπέρι, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει.
3. Βάλτε τους κύβους ψωμιού σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα λαχανικά και προσθέστε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το ζωμό και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για λίγα λεπτά, έως ότου το ψωμί απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού. Ανακατέψτε το αυγό.
4. Βάλτε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο ζεστό τηγάνι και στροβιλίστε για να καλύψετε το κάτω μέρος και τις πλευρές. Προσθέστε το μείγμα γέμισης. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή, περίπου 1 ώρα.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...