Dressing καλαμποκόψωμου

Αυτή η συνταγή έχει να κάνει με τη διανομή βουτύρου – τα κρεμμύδια ελαφρά καραμελωμένα σε βούτυρο και το βουτυρωμένο ψωμί του τοστ βρίσκονται σε όλο το μαλακό ψωμί καλαμποκιού σε ένα γενναιόδωρα βουτυρωμένο πιάτο ψησίματος και συμπληρώνεται -το μαντέψατε- με περισσότερο βούτυρο.

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ψωμί καλαμποκιού μιας ημέρας για να δημιουργήσει την τέλεια υφή. Προτείνουμε να κόψετε το ψωμί καλαμποκιού σας σε κύβους 1 ίντσας και να το αφήσετε όλη τη νύχτα με το άσπρο ψωμί να στεγνώσει. Αυτή η συνταγή καλαμποκιού είναι ένα από τις αγαπημένες μας, αλλά μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τη σούπα μυδιών με κρέμα σέλινου ή σούπας μανιταριών, αν προτιμάτε, αλλά υπάρχει κάτι πεντανόστιμο στο συνδυασμό αλατισμένου μυδιού με τη γλυκύτητα του καλαμποκόψωμου – ένα φόρο τιμής στο dressing στρειδιών της Νέας Ορλεάνης, χωρίς το κόστος των στρειδιών.

 

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

8-10

Μαγειρέψτε με

Oval Stoneware Baking Dish

Συστατικά

• 4 φέτες άσπρο ψωμί
• 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
• 1 κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
• σέλινο 2 πλευρών, σε κύβους
• 2 φρατζόλες καλαμποκόψωμου ημέρας, κομμένα σε κύβους 1 ”
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φασκόμηλο
• Κράκερ αλατιού, ελαφρώς θρυμματισμένο
• 3 φλιτζάνια στοκ κοτόπουλου
• 35 γρ. συμπυκνωμένη σούπα μυδιών κονσέρβας
• 2 αυγα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και βουρτσίζετε και τις δύο πλευρές του λευκού ψωμιού. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και πολύ σταθερά, 5-10 λεπτά.
2. Ενώ το ψωμί ψήνεται, προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά
3. Κόψτε το άσπρο ψωμί σε κομμάτια ½ ίντσας. Ανακατέψτε το άσπρο ψωμί, το ψωμί καλαμποκιού, τα λαχανικά, το φασκόμηλο και τα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Ανακατέψτε μαζί το στοκ κοτόπουλου, το σούπα μυδιών και τα αυγά. Ρίξτε το μείγμα ψωμιού.
5. Λιπάνετε το ταψί χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ρίξτε το dressing, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω με το πίσω μέρος της σπάτουλας ή του κουταλιού.
6. Ψήστε 45 λεπτά έως μια ώρα, μέχρι να ροδίσουν.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...