Dressing Με Ψωμί Καλαμποκιού

Αυτή η συνταγή για dressing καλαμποκόψωμου είναι μια από τις αγαπημένες μας, αλλά μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας παραλλαγή! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σούπα μυδιών με κρέμα σέλερι ή κονσέρβα μανιταριών, αν προτιμάτε! Πάντως να θυμάστε ότι ο συνδυασμός των μυδιών με τη γλυκιά γεύση του καλαμποκόψωμου, είναι πεντανόστιμος – ένας φόρος τιμής στο dressing στρειδιών της Νέας Ορλεάνης, χωρίς το υψηλό κόστος των στρειδιών!

 

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

8-10

Συστατικά

  • 4 φέτες άσπρο ψωμί
  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 2 κλαράκια σέλερι celery, κομμένο σε κύβους
  • 2 φρατζόλες καλαμποκόψωμου (προηγούμενης ημέρας), κομμένες σε κύβους των 2.5 εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • ½ πακέτο αλμυρά crackers, ελαφρώς θρυμματισμένα
  • 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 443ml σούπα μυδιών κονσέρβα
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αλείψτε και τις δύο πλευρές του λευκού ψωμιού. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν για 5-10 λεπτά.
  2. Ενώ το ψωμί ψήνεται, προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλερι σε μια μαντεμένια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά
  3. Κόψτε το άσπρο ψωμί σε κύβους του 1,5 εκατοστού. Ανακατέψτε το άσπρο ψωμί, το ψωμί καλαμποκιού, τα λαχανικά, το φασκόμηλο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Ανακατέψτε μαζί τον ζωμό κοτόπουλου, το σούπα μυδιών και τα αυγά. Ρίξτε το στο μείγμα ψωμιού.
  5. Βουτυρώστε το μαντεμένιο σκεύος χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ρίξτε το dressing, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω με το πίσω μέρος της σπάτουλας ή του κουταλιού.
  6. Ψήστε για 45 λεπτά έως μια ώρα, μέχρι να ροδίσει.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...