Dip Τυριού Με Μπύρα

Είστε με φίλους στο σπίτι παρακολουθώντας τηλεόραση; Τι καλύτερο από ένα καλό dip για να τσιμπολογάτε! Αυτό το dip τυριού με μπύρα είναι η καλύτερη συνταγή που μπορούμε να σας προτείνουμε! Με απαλή και κρεμώδη υφή, λεπτή γεύση από την μπύρα lager και άφθονο τυρί για να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Πιάσε μερικά τσίπς ή πρέτζελ, βουτήξτε τα στο dip και απολαύστε!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 170 γρ. (¾ κούπας) κρέμα γάλακτος
  • ¼ κούπα μπύρα lager
  • 1-½ κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ½ κούπα τριμμένη mozzarella
  • ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας worchestershire
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτή sauce
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σταδιακά ένα μαντεμένιο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και θερμάνετε. Προσθέστε αργά την μπύρα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
  2. Προσθέστε την μουστάρδα dijon, τη worcestershire, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και την καυτή σάλτσα ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ρίξτε αργά 1½ κούπες τυρί τσένταρ και όλη τη μοτσαρέλα μέχρι να λιώσει τελείως. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε το τυρί σε ένα ελαφρά λαδωμένο, οβάλ, μίνι μαντεμένιο τηγάνι και ψήστε για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο & σερβίρετε απευθείας.

 

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...