Χόρτα Με Μπέικον Στην Κατσαρόλα

Αυτή η συνταγή του Scott Jones, πρώην Executive Food Editor της Southern Living, είναι μια παραλλαγή μιας συνταγής της γιαγιάς του. «Η γιαγιά μου χρησιμοποιούσε ένα καπνιστό χοιρινό ποδαράκι, στα χόρτα της, μαζί με ένα γενναιόδωρο μείγμα καυτερής σάλτσας και μια πρέζα ζάχαρης. Παίρνω τη λεπτή γλυκιά γεύση από το βαλσάμικο ξύδι και την καυτερή γεύση από το μπούκοβο». Ο Scott έκανε τη συνταγή λίγο πιο υγιεινή χρησιμοποιώντας μπέικον και ζωμό κοτόπουλου με χαμηλά λιπαρά, κάτι που θεωρεί οτι δημιουργεί πιο ντελικάτη γεύση!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

10-15 λεπτά

Μερίδες

8

Συστατικά

  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1800γρ. φρέσκα χόρτα εποχής, καλά πλυμμένα, ψιλοκομμένα και χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 ½ κούπα ζωμό κοτόπουλου μειωμένου νατρίου, με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θρύμματα κόκκινης καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε το μπέικον στην μαντεμένια κατσαρόλα camping, μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλτε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει, αφήνοντας στην κατσαρόλα μόνο 2 κουταλιές της σούπας λίπος από το μπέικον. Κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
  2. Μαγειρέψτε τα καρότα στο λίπος από το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας , μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα καρότα και τα κρεμμύδια, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέστε σκόρδο, και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το ξύδι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί, για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα χόρτα, τα κομματάκια μπέικον, τον ζωμό κοτόπουλου, το μπούκοβο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αγήστε τα να πάρουν μια βράση και στην συνέχεια καλύψτε με το καπάκι, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα, για 1 ώρα περίπου.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...