Ψητές Χοιρινές Μπριζόλες Με Σάλτσα Μανιταριών

Ανεβάστε άφοβα την θερμοκρασία σε αυτή τη συνταγή, ώστε να καραμελώσουν ιδανικά και να αποκτήσουν λαχταριστή κρούστα οι χοιρινές σας μπριζόλες. Στο τέλος καλύψτε με την σάλτσα μανιταριού και απολαύστε ένα πλούσιο γεύμα.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

2-4

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένιο Combo 2 Σε 1

Συστατικά

  • 3-4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1.5 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1.5 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
  • 4 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 1.5 κούπα μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες
  • ¼ κούπα μικρά οβάλ κρεμμύδια (shallots), ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπα λευκό κρασί
  • 1 ¼ κούπα σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Δημιουργήστε μια φωτιά μεσαίου μεγέθους για να χωράνε τα μαντεμένια σκεύη σας. Όταν τα κάρβουνα είναι έτοιμα, βάλτε το σκεύος  να προθερμανθεί για 2-3 λεπτά.
  2. Βάλτε στις χοιρινές μπριζόλες μουστάρδα ντιζόν και μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη ρίγανη και θαλασσινό αλάτι. Προσθέστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και αφήστε να ψηθούν για 8 λεπτά ανά πλευρά.
  3. Όσο μαγειρεύετε τις μπριζόλες, προσθέστε μπέικον στο γουόκ και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Όταν οι μπριζόλες έχουν σχεδόν τελειώσει, προσθέστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στο γουόκ και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
  5. Τέλος, προσθέστε το λευκό κρασί & το σπανάκι στο γουόκ και αφήστε τα να σιγοβράσουν για άλλα 5 λεπτά.
  6. Ανακατέψτε περιστασιακά και στο τέλος, ρίξτε χυμό λεμονιού.
  7. Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, προσθέστε τη σάλτσα μανιταριού από πάνω τους και απολαύστε!

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 4.00 από 5)
Loading...