Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το μπισκότο σε μαντεμένιο τηγάνι είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος για να σερβίρετε ένα κλασικό επιδόρπιο. Προσθέστε σαντιγί ή παγωτό για πραγματική απόλαυση.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

25-30 λεπτά

Μερίδες

6-8

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

1 φλιτζάνι ελαφρώς καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, μαλακό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 φλιτζάνια τσιπ σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας μίξερ, χτυπήστε και τις 2 ζάχαρες και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπήστε και τη βανίλια. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη θα είναι σκληρή. Ανακατέψτε τα τσιπ σοκολάτας.
  3. Λαδώστε ή βουτυρώστε το τηγάνι. Χτυπήστε ομοιόμορφα τη ζύμη μπισκότων στο τηγάνι. Ψήστε μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 25-30 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Κόψτε το μπισκότο και σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 ψήφοι, Βαθμολογία: 4.50 από 5)
Loading...