Κοτόπουλο Στιφάδο με Άγριο Ρύζι και Μανιτάρια

Εμπνευσμένο από την κλασική κατσαρόλα κοτόπουλου και άγριου ρυζιού, αυτό το στιφάδο είναι ένα πλούσιο γεύμα που ικανοποιεί σε κάθε εποχή. «Θέλετε αυτή τη γεύση από καρύδια και την ελαφρώς λαστιχωτή υφή από το σιτάρι να σας βοηθήσει να σβήσετε όλο το καλό κοτόπουλο και σάλτσα», λέει ο συγγραφέας συνταγών Hunter Lewis, συντάκτης στο περιοδικό Southern Living.

Βαθμός δυσκολίας

Advanced

Προετοιμασία

25-30 λεπτά

Εκτέλεση

45 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Dutch 

Συστατικά

 

• 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 φέτα ζαμπόν ή 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
• 6 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
• αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 4 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα στα 4
• ¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι
• 1 καρότο, ψιλοκομμένο
• 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 1 φύλλο δάφνης
• 3 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο
• ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζάνι πλήρες ή ελαφρύ γάλα
• 2 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
• ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
• ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μουστάρδα
• 1 κουτί ρυζιού, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό με επίπεδα φύλλα

Directions

 

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Ζεσταίνετε σταδιακά 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε Dutch Oven σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το ζαμπόν και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 6 λεπτά. Μεταφέρετε με ένα κουτάλι με σχισμή σε ένα πιάτο.
3. Προσθέστε 1 κουταλιά λάδι στην κατσαρόλα. Ρίξτε στο κοτόπουλο αλάτι και πιπέρι. Δουλεύοντας σε 2 παρτίδες, ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια και στις δύο πλευρές, περίπου 6 λεπτά για κάθε παρτίδα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο πιάτο με το ζαμπόν.
4. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε στο πιάτο με το κοτόπουλο και το ζαμπόν. Προσθέστε το ξίδι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, αφαιρώντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από το κάτω μέρος της κατσαρόλας με ένα ξύλινο κουτάλι. Ανακατέψτε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα δάφνη και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου 6 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και επιστρέψτε το ζαμπόν, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τυχόν χυμούς που έχουν συσσωρευτεί στο πιάτο στην κατσαρόλα.
5. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, χτυπώντας συνεχώς, 1 λεπτό. Χτυπάμε ελαφρά το γάλα και μαγειρεύουμε, χτυπώντας συχνά, έως ότου η σάλτσα γίνει παχύρευστη και καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου 4 λεπτά. Χτυπήστε ελαφρά το ζωμό, το μοσχοκάρυδο και τη μουστάρδα και μαγειρέψτε έως ότου η σάλτσα πυκνώσει ξανά. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
6. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε. Σκεπάστε τον Dutch Oven και ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να είναι πολύ μαλακό, περίπου 45 λεπτά. Σερβίρετε το στιφάδο πάνω από το ρύζι και πασπαλίστε με το μαϊντανό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...