Cheesesteaks Στα Κάρβουνα

Αντικαταστήστε τα μπιφτέκια με πλούσια και χορταστικά cheesesteak στην επόμενη συνάντηση στην αυλή σας. Συνιστούμε να προετοιμάσετε τα συστατικά σας εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να δουλέψετε γρήγορα πάνω στο Sportsman’s Pro Grill. Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας πατατάκια και μια αμερικάνικη lager

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

75 λεπτά

Εκτέλεση

35-40 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 700 gr μοσχαρίσια μπριζόλα (skirt steak)
  • ¼ κούπας σάλτσα Worcestershire
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 170 gr κίτρινο τυρί Velveeta
  • 4 ψωμάκια hoagie
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες πάχους 0,6 cm
  • 1 μεγάλη πιπεριά καμπανούλα, κομμένο σε φέτες πάχους 0,6 cm
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας με τη σάλτσα Worcestershire sauce. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 1-4 ώρες.
  2. Ανάψτε τα κάρβουνα σε ένα δοχείο εκκίνησης και περιμένετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι οι άκρες τους να γίνουν γκρι.
  3. Προσθέστε τα αναμμένα κάρβουνα στην ψησταριά, τοποθετήστε την σχάρα ψησίματος από πάνω και προθερμάνετε για 5-7 λεπτά με τη ρύθμιση στη μέση.
  4. Όσο η σχάρα προθερμαίνεται προσθέστε ένα μαντεμένιο μπολάκι με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σκόρδο. Μόλις λιώσει, προσθέστε γάλα και τυρί Velveeta. Ανακατέψτε συχνά μέχρι να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Μαλακώστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, στη συνέχεια κόψτε και βουτυρώστε τα ψωμάκια.
  6. Περιχύστε με λάδι τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
  7. Αφαιρέστε τη μπριζόλα από τη μαρινάδα και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Καρυκέψτε με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου.
  8. Λαδώστε τη σχάρα και ψήστε τη μπριζόλα για 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε από τη σχάρα και σκεπάστε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  9. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στη σχάρα και μαγειρέψτε 3-5 λεπτά ανά πλευρά.
  10. Κόψτε σε λεπτές φέτες τη μπριζόλα κόντρα στις ίνες και αλατοπιπερώστε.
  11. Τοποθετήστε δύο από τα βουτυρωμένα ψωμάκια στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν καλά, για περίπου 1-2 λεπτά. Αναποδογυρίστε, προσθέστε τη μπριζόλα σε φέτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, περιχύστε με σάλτσα τυριού και αφαιρέστε από την ψησταριά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και τη μπριζόλα.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...