Cathead Μπισκότα

Για τη σωστή τραγανή υφή, μην αντικαταστήσετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με το λαρδί σε αυτά τα μπισκότα και σερβίρετε με άφθονο βούτυρο και σπιτικές μαρμελάδες φρούτων, μελάσα ή σιρόπι σόργου. Σύμφωνα με τον συγγραφέα συνταγών Jim Villas, τα μπισκότα cathead πρέπει να ζυμώνονται με το χέρι και να μην κόβονται ομοιόμορφα με ένα κόπτη μπισκότων. Η ζύμη θα είναι πιο εύθρυπτη από το μέλι, η υφή των μπισκότων θα πρέπει να είναι ελαφρώς τραγανή στο εξωτερικό και θα πρέπει να ψηθεί μόνο σε σκεύος από μαντέμι.

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

18 λεπτά

Μερίδες

12-16

Συστατικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κούπα κατεψυγμένο λαρδί, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κούπα περίπου βουτυρόγαλα (ανάλογα με τις ανάγκες)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε δύο μαντεμένια τηγάνια 30.48 εκ. και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε το λαρδί και κόψτε το με ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής ή τρίψτε το μέσα στο αλεύρι με τις άκρες των δακτύλων σας έως ότου το μείγμα είναι λίγο εύθρυπτο. Ανακατέψτε σταδιακά αρκετό βουτυρόγαλα για να σχηματίσετε μια μαλακή μπάλα από ζύμη.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ζυμώστε περίπου 8 φορές και μετά διαμορφώστε με το χέρι σε μπισκότα διαμέτρου 9 εκ. και πάχους 2,5εκ..
  4. Τακτοποιήστε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα στα μαντεμένια τηγάνια που έχετε βουτυρώσει και ψήστε στο πάνω τρίτο ράφι του φούρνου μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα εξωτερικά, για περίπου 17 λεπτά.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...