Cathead Μπισκότα

Για τη σωστή τραγανή υφή, μην αντικαταστήσετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με το λαρδί σε αυτά τα μπισκότα και σερβίρετε με άφθονο βούτυρο και σπιτικές κονσέρβες φρούτων, μελάσα ή σιρόπι σόργου.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα συνταγών Jim Villas, τα μπισκότα cathead πρέπει να διαμορφώνονται με το χέρι και να μην κόβονται ομοιόμορφα με ένα κόπτη μπισκότων. Η ζύμη θα είναι πιο εύθρυπτη από το μέλι, η υφή των μπισκότων θα πρέπει να είναι ελαφρώς τραγανή στο εξωτερικό και θα πρέπει να ψηθεί μόνο σε μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο

Βαθμός δυσκολίας

Αρχάριος

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

18 λεπτά

Μερίδες

12-16

Μαγειρέψτε με

Chef Collection Skillets

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι παγωμένο λαρδί, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα ή ανάλογα με τις ανάγκες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325 ° F. Λιπάνετε δύο κατσαρόλες από χυτοσίδηρο 12 ιντσών και αφήστε την στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
  3. Προσθέστε το λαρδί και κόψτε το με ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής ή τρίψτε το στο αλεύρι με τις άκρες των δακτύλων σας έως ότου το μείγμα είναι λίγο εύθρυπτο. Ανακατέψτε σταδιακά αρκετό βουτυρόγαλα για να σχηματίσετε μια μαλακή μπάλα από ζύμη.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ζυμώστε περίπου 8 φορές και μετά διαμορφώστε με το χέρι σε μπισκότα περίπου 3 1/2 ίντσες και ύψος 1 ίντσας.
  5. Τακτοποιήστε τα μπισκότα αρκετά κοντά στις έτοιμες κατσαρόλες και ψήστε στο πάνω τρίτο του φούρνου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραχιά στα εξωτερικά, περίπου 17 λεπτά.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...