Caprese Μεσογειακό Ψωμί Καλαμποκιού

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Εθνικού Φεστιβάλ Αραβοσίτου, η Lodge χορηγεί το National Cornbread Cook-Off, έναν διαγωνισμό για την καλύτερη συνταγή για το κύριο πιάτο καλαμποκιού. Αυτή η συνταγή της Judy Armstrong από το Prairieville, Louisiana κέρδισε τη δεύτερη θέση στο Cook-Off του 2014!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

25 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

Καλαμποκόψωμο

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 114 γρ. περίπου  μπέικον ή pancetta σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι shallot, πολτοποιημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • κόκκινη καβουρδισμένη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1  πακέτο (185 γρ.) μείγμα για καλαμποκόψωμο & muffin (Martha White Yellow Cornbread & Muffin Mix)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ¼ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • ⅔ κούπας γάλα
  • λάδι για το σκεύος ή ειδικό αντικολλητικό spray

Topping

  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε 6 λεπτές φέτες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 λεπτές φέτες φρέσκια  mozzarella
  • 114γρ. μπέικον ή pancetta σε κύβους
  • 2 tablespoons chopped fresh basil
  • ¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κούπες έτοιμη marinara sauce, ζεσταμένη
  • φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους  190 βαθμούς Κελσίου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26.04 εκ.σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε την πανσέτα ή το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
  3. Χτυπήστε μαζί το μείγμα καλαμποκόψωμου, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και το γάλα σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν. Ανακατέψτε το μείγμα της πανσέτας.
  4. Σκουπίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα, λαδώστε ή ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα του καλαμποκιού στο τηγάνι. Ψήστε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας σε μονή στρώση στις χαρτοπετσέτες. Πασπαλίστε με αλάτι.
  6. Βγάλτε το καλαμποκόψωμο από το φούρνο. Από πάνω ρίξτε τη μοτσαρέλα σε φέτες. Τοποθετήστε μια φέτα ντομάτας πάνω από κάθε φέτα μοτσαρέλα. Πασπαλίστε με το μπέικον ή την πανσέτα.
  7. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Πασπαλίστε με βασιλικό και παρμεζάνα. Σερβίρετε με την έτοιμη σάλτσα μαρινάρα και γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...