Caponata με Κολοκύθια

Ένα ιδανικό πιάτο για τη χρήση όλων των καλών πραγμάτων από τον κήπο σας, αυτό μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί εάν θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας ένα επιπλέον topping για πίτσα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένες φέτες μελιτζάνας για ένα εξαιρετικά καπνιστό twist.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

1 ώρα

Εκτέλεση

30 λεπτά

Μερίδες

8-10

Μαγειρέψτε με

Classic Skillet

Συστατικά

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα κολοκύθια
• 1 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
• 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή λιωμένες
• 1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα (1 μεγάλη ή 2 μεσαίες ντομάτες)
• 1 κουταλάκι του γλυκού έως 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (ανάλογα με την οξύτητα των ντοματών)
• ¼ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
• ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
• 1 έως 2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
• ¼ φλιτζάνι μισές μαύρες ελιές, κατά προτίμηση ωριμασμένες σε λάδι
• ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό, μαϊντανό ή ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το λάδι, στη συνέχεια τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
2. Ξεσκεπάστε και μαγειρέψτε επιπλέον 10 έως 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου εξατμιστεί όλο το υγρό. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
3. Όταν είναι χλιαρό, ανακατεύετε την κάπαρη, τα ντοματίνια, τις ελιές και τα φρέσκα βότανα. Φυλάσσετε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...