Ιταλική Καπονάτα (Caponata) Με Κολοκύθια

Ένα ιδανικό πιάτο για να βάλετε όλα τα καλά που παράγετε στον κήπο σας! Διπλασιάστε την ποσότητα εάν θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας ένα επιπλέον topping για μια σπιτική πίτσα από τα χεράκια σας ή ψήστε φέτες μελιτζάνας λαχταριστά ρολά τυριού!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

1 ώρα

Εκτέλεση

30 λεπτά

Μερίδες

8-10

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα κολοκυθάκια
  • 1 κούπα κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή λιωμένες
  • 1 ½ κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα (1 μεγάλη ή 2 μεσαίες ντομάτες)
  • 1 1 κουταλάκι του γλυκού έως 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (ανάλογα με την οξύτητα των ντοματών)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 to 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη
  • ¼ κούπα μισές μαύρες ελιές, κατά προτίμηση ωριμασμένες σε λάδι
  • ¼ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό, μαϊντανό ή ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το λάδι, στη συνέχεια τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
  2. Ξεσκεπάστε και μαγειρέψτε επιπλέον 10 έως 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου εξατμιστεί όλο το υγρό. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
  3. Όταν είναι χλιαρό, ανακατεύετε την κάπαρη, τα ντοματίνια, τις ελιές και τα φρέσκα βότανα. Φυλάσσετε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...