Μπισκότα Με Κολοκύθα & Μαύρη Σοκολάτα

Αυτή η εύκολη στην παρασκευή συνταγή συνδυάζει ένα απολαυστικό δίδυμο γεύσεων που βρίσκονται σε δύο από τα αγαπημένα μας επιδόρπια: μπισκότα μαύρης σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα και κολοκυθόπιτα με μπαχαρικά. Προσθέστε μια στρώση άχνη ζάχαρης για μια γλυκιά νότα επιπλέον. (Όταν φτιάχνετε μπισκότα, η δόση των 2 κουταλιών της σούπας θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος, αφού εξασφαλίζει μπισκότα ομοιόμορφου μεγέθους, κρατώντας τα χέρια σας καθαρά και μακριά από το κουρκούτι.)

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

12

Μαγειρέψτε με

Μαντεμένιο Ταψί

Συστατικά

  • ¼ κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κούπα πουρέ κολοκύθας
  • ¾ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας
  • ¾ κούπας μεγάλα κομμάτια μαύρης σοκολάτας, χωρισμένα
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 με 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο 180°C. Συνδυάστε το αλεύρι, την baking soda, το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μπαχαρικό κολοκύθας.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε καλά το βούτυρο. Προσθέστε τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ κολοκύθας και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε σιγά σιγά το ξηρό μείγμα στο υγρό μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέστε τα μισά κομμάτια σοκολάτας στο κουρκούτι. Κρατήστε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας για επικάλυψη.
  5. Ψεκάστε το Μαντεμένιο Ταψί με λίγο λάδι.
  6. Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα 2 κουταλιών της σούπας, μοιράστε 12 μπισκότα στο μαντεμένιο ταψί. Φροντίστε να αφήσετε τουλάχιστον 2,5 εκ. ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
  7. Χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας, περάστε κάθε μπισκότο με 4 ή 5 κομματάκια σοκολάτας. (Δεν πειράζει αν φαίνονται κοντά, καθώς θα απλωθούν όσο ψήνονται τα μπισκότα.)
  8. Ψήστε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν οι άκρες.
  9. Ενώ τα μπισκότα ψήνονται, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, το σιρόπι καλαμποκιού και το 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε γάλα, όσο χρειάζεται, για να αραιώσει το γλάσο.
  10. Μεταφέρετε το γλάσο σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και κόψτε την στην άκρη.
  11. Βγάλτε τα μπισκότα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά.
  12. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Περάστε με γλάσο τα μπισκότα, κατά βούληση, και σερβίρετέ τα με ένα ποτήρι γάλα.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 4.00 από 5)
Loading...