Ψητά γεμιστά μήλα

Τα ψημένα μήλα με γέμιση από μοσχοκάρυδο κανέλας είναι ο τέλειος τρόπος για να τερματίσετε ένα γεύμα για φθινόπωρο. Η μυρωδιά αυτού του αρωματικού πιάτου θα έχει ολόκληρο το κάμπινγκ έτοιμο για επιδόρπιο!

Βαθμός δυσκολίας

Αρχάριος

Προετοιμασία

10-15 λεπτά

Εκτέλεση

50-60 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Country Kettle 0.47lt

Υλικά

  • 6 μήλα ψησίματος
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 ¼ φλιτζάνι νερό
  • 6 ουγκιές συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, αποψυγμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325 βαθμούς Φαρενάιτ.
  2. Επεξεργαστείτε τις γκοφρέτες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων που είναι εφοδιασμένος με τη μεταλλική λεπίδα έως ότου συνθλίβονται ή σφραγίστε τους σε μια πλαστική σακούλα ziptop και συνθλίψτε με έναν πλάστη.
  3. Λιώστε ¼ φλιτζάνι (½ stick) του βουτύρου σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθήκη στις γκοφρέτες. σφυγμός για να συνδυάσετε ή να εργαστείτε στα ψίχουλα με τα δάχτυλά σας. Πιέστε το μείγμα γκοφρέτας στο κάτω μέρος των έξι Skillets 5 ιντσών.
  4. Λιώνουμε τα υπόλοιπα ½ φλιτζάνι βούτυρο και τσιπ σοκολάτας μαζί στην ίδια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και χτυπήστε ελαφρά τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια. Ενώ χτυπάτε, προσθέστε τα αυγά και κτυπήστε καλά. Διαιρέστε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των προετοιμασμένων τηγανιών.
  6. Ψήνουμε για 18 λεπτά (δεν θα φαίνονται σε αυτό το σημείο). Τα κέντρα θα είναι ελαφρώς ανόητα. Μην υπερψηφίζετε.
  7. Σερβίρετε σε κάθε τυχερό επισκέπτη τη δική του κατσαρόλα σοκολάτας, συμπληρωμένη με μια κουταλιά παγωτού βανίλιας.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...