Ψητά Μήλα Με Γλυκιά Γέμιση

Τα ψημένα μήλα με γλυκιά γέμιση είναι το ιδανικό επιδόρπιο να τελειώσετε ένα φθινοπωρινό γεύμα στην φύση! Η μυρωδιά αυτού του αρωματικού πιάτου θα πλημμυρίσει το camping και όλοι θα θέλουν να το δοκιμάσουν!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10-15 λεπτά

Εκτέλεση

50-60 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

  • 6 μήλα ψησίματος
  • ½ κούπα σταφίδες
  • ½ κούπα αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 ¼ κούπες νερό
  • 178 ml συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, αποψυγμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε και στεγνώστε τα μήλα. Αφαιρέστε προσεκτικά τον πυρήνα, χωρίς να κόψετε μέχρι το κάτω μέρος του μήλου.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά και χωρίστε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας, γεμίστε ένα προς ένα τα μήλα.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε το νερό, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και το μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Τοποθετήστε τα μήλα στην  Μαντεμένια Κατσαρόλα Camping. Ρίξτε προσεκτικά την sauce πορτοκαλιού πάνω από τα μήλα.*
  5. Ψήστε ανάμεσα στους 180-230 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά, ή μέχρι να δείτε ότι έγιναν τα μήλα. Πριν σερβίρετε προσθέστε επιπλέον sauce πορτοκαλιού πάνω από τα μήλα.

Pro Tip: Χρησιμοποιήστε ένα αλουμινένιο ταψάκι μέσα στην μαντεμένια κατσαρόλα camping, για να μετατρέψετε τον μετέπειτα καθαρισμό σε παιχνίδι!

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...